Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CB w VIII gen. GDZIE najlepiej zamontować ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• CB w VIII gen. GDZIE najlepiej zamontować ?

Witam.
    Czy może ma ktoś pomysł na zamontowanie CB w VIII gen.
    Nie mam pojęcia gdzie umiejscowić.
    Pozdrawiam.

Używam radio głównie w trasie (2x wtyg) więc nie montujęgo na stałe. "upycham" pionowo (tak by móc operować radiem) pomiedzy fotelem kierowcy z prawej strony. Jeżdzę tak już ponad rok, przejechane ponad 40tys. Działa.

Comment

Zamieszczone przez marco44 Zobacz posta
      Używam radio głównie w trasie (2x wtyg) więc nie montujęgo na stałe. "upycham" pionowo (tak by móc operować radiem) pomiedzy fotelem kierowcy z prawej strony
      To napisz jeszcze gdzie ustawiasz antenę i którędy wyprowadzasz kabel do niej.

Comment

Kabel antenow rozmieszczony jest pod fotelami (i dywanikami), wyprowadzenie jest za tylnym oparciem pasażera (tego za kierowcą) przy zawiasach klapy bagażnika. Antena (na magnesach) umieszczona jest w lewym rogu dachu.

Comment

Sam mam ten problem. Myslalem nad ukryciem cb w schowku pod radiem, ale jest dosyc plytki wiec trzeba by bylo usunac tylna scianke. Nie wiem co jest za nia wiec jesli ktos to rozbieral to czekam na info.

Comment

Koledzy. Zamontowałem radio na rzepy montażowe kupione na Allegro. Od strony pasażera na wysokości drążka zmiany biegów. Jest ok. Nic nie przeszkadza. Problem jest inny - ANTENA. Kupiłem Misouri na magnesie ale jak wystawiłem przez szczelinę pomiędzy tylną szybą a dachem to obciera o kabel. Nawet do tego stopnia że się kabel się przycina.
            Zrezygnowałem z magnesowej. Kupiłem z uchwytem bagażnikowym ale okazało się że nie ma gdzie zamontować uchwytu.
            Musi być jakieś wyjście. W ostateczności wywiercę dziurę w klapie bagażnika i będzie po sprawie.
            Może ktoś ma inne pomysły??? Pozdrawiam.
            Last edited by Gość; 19-08-2009, 22:09.

Comment

Witajcie

Niestety w civiku jest tak opływowo że zamontowanie sensowne radia większego niż uniden czy inne wielkości paczki papierosów jest prawie niemożliwe.
              Jeśli radio jest mneijsze to spokojnie da się upchnąć w podłokietniku i jeśli nie musicie co chwilę bawić się gałkami to w zupełności fajne rozwiązanie. Drugim miejscem jest (i tu nie żartuję) przykręcenie go do w okolicy kierownicy Forum użytkowników cb radio :: Zobacz temat - mobil paapas (2 link fotosika w galerii) i wbrew pozorom jest to bardzo wygodne miejsce do obsługi. Też przez jakiś czas wpychałam radio pomiędzy siedzenie a drążek i efekt jest taki że pojawiły się rysy na miekkim plastiku w naszych autach.

Antenę mam założoną na dachu na naklejce żeby nie rysowała. W dziurę nie ma mowy bo civic ma za dużo mocy i zbyt miękki dach żeby utrzymać moją antenę.

Kolego zastosuj uchwyt alana lub nagoye żeby nie zryć karoserii ale powiem Tobie że przy dachu go nie zamontujesz bo bagażnik otwiera się badzo szeroko i główką anteny będziesz obcierał lakier z dachu. Tak jak napisałeś moze spróbuj na klapie ale niezbyt nisko bo antena starci na sile nadawania i odbierania.

Pozdrawiam

Comment

Witam
                Jak macie powprowadzana instalacje do radyjka z zapalniczki czy bezpośrednio z akumulatora???? Ja tez się właśnie zastanawiam jak radyjko zamontować. Uniden 520xl + President Florida.

Najpierw wypada się przedstawić Przedstaw się - Honda Civic FanKlub Forum
                Last edited by pain; 22-09-2009, 14:20.

Comment

Jeżeli macie jakieś foty zamontowanych radyjek to będę bardzo wdzięczny za ich prezentacje.

Widzę ze nikt nie ma zamontowanego radyjka w civicu VIII generacji. Szkoda bo chciałem zobaczyć jak niektórzy z was maja to rozwiązane ale widzę ze się nie dowiem
                  Last edited by przemo_wb; 11-04-2010, 09:42.

Comment

Zamieszczone przez foliatek Zobacz posta
                    Widzę ze nikt nie ma zamontowanego radyjka w civicu VIII generacji. Szkoda bo chciałem zobaczyć jak niektórzy z was maja to rozwiązane ale widzę ze się nie dowiem
                    Widzę, że czytać to Ty nie potrafisz... Jak byk napisane przed Twoja wypowiedzią gdzie kto zamontował...
                    Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Umiem czytać geniuszu lecz chciałem zobaczyć jak to wizualnie wygląda.

Comment

ja zamontowałem alana 48+ z lewej strony kierownicy w dolnym schowku ponieważ jest trochę duży trzeba tylnią część schowka lekko wyciąć

Comment

A gdzie jest w VIII gen. ten dolny schowek po lewej stronie kierownicy?????

Comment

Wyślij kolego cezario fotkę żebyśmy mogli zobaczyć.

Comment

Zamieszczone przez foliatek Zobacz posta
                              Wyślij kolego cezario fotkę żebyśmy mogli zobaczyć.
                              Kolega cezario ma zapewnie 6 gen 5D, bo tam takowy schowek jest... tylko kolega cezario czytać widocznie nie umie, że ten temat dotyczy tylko 8 gen
                              Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Working...
                              X