Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wykaz stacji bazowych które pomagają kierowcom trafić do celu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wykaz stacji bazowych które pomagają kierowcom trafić do celu

Wykaz miejsc które pomagają kierowcom trafić do celu.
    Mapa jest tworzona na podstawie informacji grupy dyskusyjnej pl.rec.radio.amatorskie oraz informacji nadsyłanych .

Legenda

Zielonym kolorem oznaczone są miasta z których informacje zostały potwierdzone .
    Żółtym kolorem oznaczone są miasta z które czekają na informację uzupełniające.

[ Dodano: 2008-04-16, 14:14 ]
    1. Chińczyk w Warszawie pracuje na ch29... na ch19 tylko nasłuchuje (i to też nie zawsze) a potem przechodzi na ch 29

2. ch32 FM jest tam silna grupa osób które siedza przy radiu i ktoś jest prawie zawsze tam bez wzgledu na pore i też chętnie pomagaja....
    3. W Olsztynie OLO CB serwis z 19 po wywołaniu na 26 albo od razu go tam szukać. Chętnie pomaga
    4. W jaśle na 19-wołać "Jacek Jasło" słychać go z daleka m bardzo mocny sprzęt i charakterystyczny głos:]
    5. W Tczewie na Ch19 często było słychać jak wołali "BINLADENA" - zawsze pomagał trafić do celu, jakiś czas już tam nie bywam więc nie wiem czy jest to aktualne.
    6.Poznań:
    Koliber CH 23 -> pewnie wiekszosc juz go poznala poprzez TVN jedyny nie dowidzacy a prowadzacy
    Alicja CH 17
    7. W Gdyni Karwinach siedzi często taki koleś - głos jak zza grobu - na CH 19.Nikt go nie woła - jak ktoś czegoś szuka - sam sie odzywa
    8. w Bełchatowie (krajowa ósemka, wawa-wrocław) Jest pewien starszy Pan, emeryt, który często pomaga ludziiom dotrzeć do celu w okolicy. Ma radyjko w domu. Chilę z nim pogadałem i pwoiedział, że jest też kilka innych osób robiących to samo w Bełchatowie, więc myślę, że można polecić to miejsce. Ten Pan nasłuchuje na 19 i ew przechodzi w dół (najczęściej na 16).
    Bez wołania. Po prostu jeżeli masz problem - pytaj. Jeżlei będzie, to na bank odpowie. Słychać czyściutko w całym bełchatowie i okolicach.
    Last edited by vandarko; 11-03-2009, 13:50.

Z całym szacunkiem ale nie ma takiego czegoś jak stacje bazowe,są za to ogólni,mianowicie są to osoby które z cb radiem mają do czynienia czasami nawet do kilku dziesięciu lat(zazwyczaj zawodowi kierowcy na emeryturze).Wydaje mi sie że mapka jest zbędna ponieważ w KAŻDYM WIĘKSZYM mieście jest ogólny bądź jest ich kilku.Nie starczyło by miejsca na tej mapce żeby ją zapełnić.
    Używanie cb radia jest bardzo proste,wieżdzając do każdego miasta np.Warszawa,wołamy ogólny dla Warszawy,mobil prosi...czekamy jak ktos Nas zabiera na inny kanał i prowadzi nas do celu,i tyle...szerokości mobilki...

Comment

myślę ze obaj macie racje są miasta jak na przykład Bytom gdzie oficjalnie wszyscy wiedza ze jak coś potrzeba to należy wołać "TUKAN"-a. Ale też dożo ludzi( jak ja ) siedzi w domu często gęsto na radyjku i pomaga kierowca. Jeślibyście kiedyś pomykali przez Mysłowice to na 19 możecie mnie wołać (KUBA KOSZTOWY). Bajo, szerokości
      HONDA CIVIC
      1996 r.Hatchback, pełna alektryka
      D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
      przywieziona z Austrii
      Made In Japan

Comment

Working...
      X