Mam taki problem w v genie. Mianowicie dostałem radio mtek legend 1 z antena sirio magnesowa. Sprawdzałem w 2 innych autach i nie było problemu. Natomiast w mojej hondzie wystarczy włączyć zapłon (nie trzeba odpalać silnika) i zaczyna szumiec jak głupie. zakłócenia nie pochodzą z instalacji elektrycznej bo kiedy odlaczam antenę jest cisza. Miał ktoś z was taki problem?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mam zakłócenia w radiu CB w samochodzie - jak to wyeliminować?
Collapse
X
-
Najprawdopodobniej nic na to nie poradzisz. Możesz oczywiście próbować, zakupić reflektometr i spróbować poprawić SWR nawet strzygąc kabel,ale to akurat ma wpływ przy odbiorze bardzo niewielki.Najczęściej w takich przypadkach pomaga zmiana samochodu
To był oczywiście żart.
Najczęściej jedynym rozwiązaniem na "harmoniczne" jest zmiana radia na takie z lepszej jakości syntezą częstotliwości i lepszej jakości filtrami ,przez co głowica w radiu zawęża odbierane pasmo i działa bardziej selektywnie.
Możesz jeszcze wymienić silnik na taki z nowymi szczotkami i nie iskrzącym komutatorem,do tego zastosować przewody prądowe wspomy w oplocie,ale to raczej działania dla audiofila wariata...
Comment
Comment