Witam, myślę o kupnie radia Lafayette Venus, może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym radyjkiem, które właśnie niedawno weszło na rynek ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lafayette Venus
Collapse
X
-
Miałem w civicu 5D Lafayette Venus przez około pół roku. Rado jak radio, w miarę dobre, parametry jak inne z tej firmy. Mnie nie odpowiadało bo głośnik w mikrofonie bardzo słaby, istny szumofon, same wysokie tony. Natomiast głośnik w bazie nic nie daje ponieważ bazę montowałem albo w bagażniku albo pod przednim prawym fotelem, tak, że nie było go słychać. Sprzedałem i kupiłem Lafayette Atena, "najpłytsze" radio na rynku, bardzo dobre filtry. Zamontowałem je poprzez wciśnięcie do schowka pod radiem i jest OK. Bardzo mało wystaje, wyświetlacz bardzo czytelny i idealny dostęp do obsługi radyjka.
Comment
-
To troszkę czasu minęło od ostatniego postu radyjko Lafayette Venus moim zdaniem w zupełności wystarcza aby się zapytać o drogę i czemu stoimy. Głośność manualny squelcha można bawić się z ustawieniami na zero jest sporo szumu ja osobiście korzystam z autosquelch unikamy zbytecznych szumów słyszymy wyraźnie mocniejsze sygnały i to w zupełności wystarcza przy zatłoczonym kanale 19 na śląsku . Odsłuch jest przyzwoity.Ile osób tyle opinii najlepiej wsiąść z sklepu i zastrzec jeśli by nie zdało egzaminu wymienić na inny model.Podsumowując bardzo dobre radio za przyzwoite pieniądze, szczególnie polecam tym, którzy męczą się ze znalezieniem optymalnego miejsca do montażu CB.Żadnych zakłóceń od silnika czy wycieraczek czy czego tam jeszcze,ale nie wiem czy to zaleta samochodu czy radia Za dużo nie ma się co rozpisywać bardziej dociekliwi skorzystają z wyszukiwarki aby poczytać więcej .
Comment
-
Wyszło tak po założeniu https://www.civicforum.pl/showthread...161#post189161 ,co do zestawu przez duże Tak na pewno bym jeszcze raz kupił ze względu na bezinwazyjny montaż szkoda robić dziur na panelu drugie taśmy odpadają to nie lustro że jest idealna równa powierzchnia i będzie trzymać radyjko z boku zaraz odezwą się głosy że można upchać między fotel bo jest i taka opcja przy zwykłym radyjku każdy ma swój patent .
Comment
Comment