Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozmiar opon na zime

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• rozmiar opon na zime

Jaki rozmiar opon zimowych do civica? letnie mam 195\60\15 zastanawiam sie nad zimowymi 185\65\15 tylko czy wszystko bedzie ok i nic ne bedzie ocieralo?

co powiecie o tych oponach? https://moto.allegro.pl/item79328751...igo_2_88t.html

węższe lepsze,to widac nawet na rajdach zimowych.jężdżą na wąskich oponach,chodzi o nacisk na 1 cm2.jezeli opona jest weższa to ten nacisk jest wiekszy i opona sie lepiej trzyma drogi oblodzonej lub ośniezonej.pamietaj aby kupywac opony nowe i zimówka musi byc mieka aby sie kleiła do lodu.pozdro kalix

Comment

a wysokosc 65 bedzie ok ? i co powiecie o oponach debica frigo?

Comment

troche przeplacasz,,,,, polecam strone www.opony.pl kapitalne ceny, sam kupowałem... opln za wysyłke.... i mozesz porównac wiele modeli...

Comment

Kolego Pagg może to co powiem będzie przykre ale takich tematów na naszym forum jest na pęczki. Ja wiem, że łatwiej jest zadać pytanie niż poszukać ale w ten sposób tworzy się na forum i powiela ciągle te same pytania na które na pewno można znaleźć odpowiedź.
          sigpic

Comment

na tej stronie co podales opony te same sa po 185 zł wiec nibyc kto przeplqaca?

Comment

185/65 R15, też mam takie.

Spójrz jeszcze tu:

może znajdziesz coś ciekawszego

P.S. Węższa opona zapewnia lepsze odprowadzanie błota, śniegu (krótsza droga na zewnątrz opony)
              Last edited by adam1979; 28-10-2009, 21:43.
              sigpic

Comment

dębica frigo są do dupy! polecam fulde i jokohama barrum też są git

Comment

A ja się podłącze z pytaniem.
                  Mam felgi stalowe r14 z oponami letnimi 185/70, jakie proponujecie zimówki? 175/70 będą dobre czy za male/duze?
                  Jakie opony (rozmiar) zakłada honda fabrycznie ?

Honda Civic gen 7 z 2003r.

Comment

Zamieszczone przez davidns Zobacz posta

Otworz drzwi kierowcy i zerknij na dolna czesc slupka, tam powinienes znalezc naklejke (nr3 na rys ponizej) z informacjami nt. rozmiarow opon i cisnienia.

lub tu: https://japancars.ru/cat/honda/ wybierz swoj model, a nastepnie kliknij: STEERING,BRAKE,SUSPENSION
                    sigpic

Comment

Zamieszczone przez davidns Zobacz posta
                      A ja się podłącze z pytaniem.
                      Mam felgi stalowe r14 z oponami letnimi 185/70, jakie proponujecie zimówki? 175/70 będą dobre czy za male/duze?

A jaki masz silnik ? To ważne bo jak dasz za wąskie opony to przy dynamiczniejszym ruszaniu będą Ci strasznie mieliły

Zaufaj prawdziwym ekspertom i wybierz najlepsze opony samochodowe. Aktualny ranking opon, artykuły motoryzacyjne i najświeższe testy opon na wyciągnięcie ręki

a tu sprawdź sobie rozmiar, raczej powinny być 175/75
                      sigpic

Comment

jesli interesuje was, czy felga/opona bedzie za duza/za mala w porownaniu z posiadana obecnie polecam przelicznik:

edit:
                        adam, ubiełeś mnie o minute ;P
                        sigpic

Comment

ja mam nokiany i jestem z nich bardzo zadowolony , miałem wcześniej pirelli i były do du.... szybko sie zabijały śniedgiem
                          VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
                          powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
                          Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

Zamieszczone przez kociambeer997 Zobacz posta
                            dębica frigo są do dupy! polecam fulde i jokohama barrum też są git

jezdziles na debicach? ztego co ja slyszalem to wlasnie barumy sa do d..y

Comment

na Dębicach jeździłem w Cinquecento i dobrze sie trzymał drogi na śniegu a na innych autkach nie jeździłem. a obarumach też słyszałem że dość nieumiejętnie je zrobili...
                              słyszałem że uniroyal dobrze się sprawują

Comment

Working...
                              X