Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gorące felgi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gorące felgi

Czy to normalne, że po jeździe niezależnie czy długiej czy krótkiej alusy po stronie kierowcy ( zwłaszcza tylna felga, ale przednia też ) są mocno gorące?
    Prawa strona jest tylko lekko ciepła. Klocki hamulcowe mają jeszcze grubość ok 6-7mm. Czym to jest spowodowane?

albo lato i sie nagrzewają od opony albo maja jakies tarcie..ale to zapewne bys uslyszał.

Comment

Zamieszczone przez berserker Zobacz posta
      Czy to normalne, że po jeździe niezależnie czy długiej czy krótkiej alusy po stronie kierowcy ( zwłaszcza tylna felga, ale przednia też ) są mocno gorące?
      Prawa strona jest tylko lekko ciepła. Klocki hamulcowe mają jeszcze grubość ok 6-7mm. Czym to jest spowodowane?
      po lewej stron9e moga ci trzymac klocki i nagrzewaja tarcze podczas jazdy i dlatego tak masz.zrob to czym predzej bo niebawem lozyska ci sie sypna od goraca;/

Zamieszczone przez SajmonLP Zobacz posta
      albo lato i sie nagrzewają od opony albo maja jakies tarcie..ale to zapewne bys uslyszał.
      nie ma co sluchac ja tez tak mialem z tylu mi trzymaly bebny delikatnie i sie nagrzewaly felgi a beben byl..goracy;/
      Last edited by R19K10S; 04-08-2009, 00:20. Powód: posty jednego użytkownika jeden po drugim

Comment

Ja bym na Twoim miejscu rozebral i poczyscil prowadnice moze stoja sruby od zacisku

Comment

podnies na lewarku hanie i zakrec kolem ,zobaczysz czy stawia opór i czy trze,przyczyn moze byc wiele,czesc chłopaki juz ci napisali

Comment

mi tak się działo kiedy cylinderek tłoczka hamulcowego z przodu był zasyfiony, poprostu nie wracał i hamulec lekko cały czas trzymał. Wyjmij tłoczek przeczyść zmień uszczelkę i gumy przy tłoczku i wszystko powinno być dobrze... no i jeszcze można sprawdzić prowadnice szczęk z przodu i przesmarować.Z tyłu też tłoczki trzeba sprawdzić i ustawienie szczęk

Comment

Byłem u mechanika - przesmarował z przodu tą uszczelkę i przeczyścił. Z tyłu natomiast koło wyraźnie ciężej się kręciło to wziął popsikał tylko jakimś sprayem po przyrdzewiałym mechanizmie - mowił że tak ma się kręcić to koło że nic się nie da zrobić z tyłu....
              No ale jak tak może być jak wracam z warsztatu i zajeżdżam na stację benzynową (jakieś 3,4 km), a tylnie lewe koło gorące że nie idzie dotknąć. To przednie które przeczyścił jest już w porządku nie nagrzewa się. Poradźcie co można zrobić z tylnim kołem?

Comment

Sprawdź stan hamulców z tylu albo masz zapieczony cylinderek albo jakiś pomysłowy henio dokręcił ci za mocno śrubę mocującą i zaczyna ci lecieć łożysko w tylnym kole. Tak czy inaczej trochę pracy cię czeka, więc powodzenia a przy okazji to lepiej żeby to łożysko nie było, bo będziesz miał większe koszty.
                szerokości życzę.

Comment

Working...
                X