Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierścienie centrujące do stalówek.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pierścienie centrujące do stalówek.

Potrzebuję odpowiedzi czy do stalówek stosuje się również pierścienie centrujące z tworzywa takie jak do alu felg ?

Raczej się tego unika,ale jest to dopuszczalne jeśli pierscień układa się dobrze w otworze.
    Koło nie trzyma się na pirscieniu,tylko na sile tarcia,więc nic nie stoi na przeszkodzie żebyś pierścienie założył.

Comment

Raczej się tego unika,ale jest to dopuszczalne jeśli pierscień układa się dobrze w otworze.
      Koło nie trzyma się na pirscieniu,tylko na sile tarcia,więc nic nie stoi na przeszkodzie żebyś pierścienie założył.

Comment

Posiadam dwa komplety felg stalowych od hondy. Chciałbym jeden dać ojcu do yariski. Więc jest wymagana redukcja średnicy otworu . A opinie co do zakazu montażu pierścionków słyszałem różne aczkolwiek niczym szczególnym nie potwierdzone.

Comment

Ja mam dwa takie same komplety kół,jednego uzywam ja ,a drugiego żona -w Yarisce Taki sobie zbieg okoliczności
          Pierścienie wytoczyłem sobie sam z teflonu,bo akurat był pod ręką.
          Przez lata jeździłem 3g gdzie otwór był za wielki o dobre pół centa,miałem wytoczoną tuleję,którą wkładałem tylko przy zakładaniu koła,a potem wyjmowałem i szedłem do następnego,nie miałem pierścieni wcale.To tylko taka ciekawostka i żeby nie było to nie namawiam nikogo do stosowania takiego czegoś.
          Last edited by m26; 14-10-2016, 23:26.

Comment

Dzięki m26. Więc zamawiam pierścionki i zestaw ląduje w toyocie.

Comment

Working...
            X