Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alufelgi 13" do Civica VI z silnikiem 1,4 D14A4

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Alufelgi 13" do Civica VI z silnikiem 1,4 D14A4

Czy do Civica VI gen w silnikiem 1,4 90KM wejdą alusy 13". Mam takowy komplet w piwnicy, a że pogoda nie nastraja do latanie po parkingu i zmienia to chciałbym wiedzieć czy szukać 14 czy te co mam spasują - podejdą i nie będą obcierały o zacisk. Pytam bo może ktoś przerabiał taki temat.
    Samochód jest własnością żony wiec alusy z letnimi potrzebne tylko żeby zimówki się nie niszczyły. Fura jeździ raczej powoli i na niedługich trasach. Co do rozmiaru to opona jest tylko (albo aż 10 mm mniejsza od oryginału)

dobrze kombinujesz, ale ja w swojej EJ9 / D14A4 miałem 14" i powiem Ci że zawsze się dziwiłem że mi zaciski nie obcierają w felgę, przestrzeni pomiędzy felga a jarzmem było może 2mm tak że niepewne że 13" zmieścisz.
    Alusy 13" to bardzo fajny rozmiar i poszukiwany do małych samochodów 13" Alu na rynku wiele nie ma wiec spokojnie je sprzedasz. A z kolei 14" jest multum wiec sugeruję tobie wymianę. Większe korzyści, opony wolniej się zużywają przenoszą większe kg, auto bezpieczniej się prowadzi niż na 13". Dałbym sobie luz z tymi 13".
    Kierownik Działu Diesla

Comment

W ostatnią sobotę troszkę się poświęciłem i fele zostały przymierzone. 13" weszły bez problemu i wcale nie biły (do 110 km/h) mimo że średnica pierścienia i piasty różni się o 0,5 mm. Tzn na feldze jest większa średnica niż piasta (pierścień wymienny) . Foto porównawcze załączę wieczorem.

AHA odniosłem wrażenie że mam za krótkie szpilki, nakrętka wykonała 8,5 obrotu to oporu. Myślę że tyle starczy.

Fotki:
      Całościowo
      IMG_1691.JPG
      i z bliska 13" alu i stalowa 14 - org.
      IMG_1692.JPG
      Last edited by axit; 22-02-2016, 21:29.

Comment

Working...
      X