Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wizualnie flak w praktyce trzyma ciśnienie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wizualnie flak w praktyce trzyma ciśnienie

Witam,
    mam dość dziwną przypadłość, chyba już od początku kupna auta. Zawsze opona na lewym przodzie sprawia wrażenie jakby miała z 1 bar ciśnienia, widać wyraźny zarys balonu, którego na innych oponach nie ma. Podjeżdżając pod kompresor można złapać się za głowę, bo wskazuje cały czas tyle samo - 2.5 bara (błędy pomiarowe wykluczyłem sprawdzając na kilku pistoletach). Zmieniałem już opony z zimowych na letnie i z letnich na zimowe- na obu jest ten sam efekt.
    To nie jest żadne widzimisie i szukanie dziury w całym, efekt jest na tyle widoczny że wczoraj człowiek na stacji podszedł mi powiedzieć że mam za mało ciśnienia, spojrzałem na oponę no i faktycznie : D później mi się przypomniało że zawsze tak było....
    Felga krzywa czy cu??

Pozdrawiam

Zamieszczone przez Failure Zobacz posta
    Zmieniałem już opony z zimowych na letnie i z letnich na zimowe- na obu jest ten sam efekt.
    Hmm to by sugerowało, że wina nie leży po stronie danego koła/opony. Nasuwa się wniosek, że należałoby poszukać winy np. w zawieszeniu / geometrii - koło jest prawidłowo prostopadle do nawierzchni? Auto nie ściąga?
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

hmm powiem tak. Zawieszenie niby sprawne - bo zleciłem mechanikowi oględziny, wymienił jakieś sworznie i gumy, potem na stacji diagnostycznej też nie było nieprawidłowości. Ale faktycznie coś może być nie tak, bo:
      1. Jak strzelę ze sprzęgła to przód podskakuje jak na trampolinie i cała deska rozdzielcza wali jak szalona. Idą niesamowite wibracje, jakbym jechał 100km/h po lesie
      2. kierownica podczas jazdy prosto jest przekręcona lekko w prawo

Drugi punkt sugerować może zbieżność i faktycznie - nigdy jej nie ustawiałem. Może to to? hm

Comment

Working...
      X