Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opony zimowe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Opony zimowe

Witam serdecznie! Mam pytanko... jaki rozmiar opon zimowych powinienem mieć u swojej Hani jeśli letnie mam 185/60/14. Dzięki!!

Cześć,

nie napisałeś do jakiego modelu opon poszukujesz
    A zasadniczo jeśli nie zmieniasz felg to rozmiar opon powinien być taki sam.
    Jeśli chciałbyś wybrać węższe/szersze opony musisz dobrze policzyć profil
    żeby obwód opony nie przekroczył +/- 3% dotychczasowego (oryginalnego).
    Reasumując - ja bym brał taki sam rozmiar

Pozdrawiam.

Comment

Witam! Dzięki za szybka odpowiedź. Założyłem 185/65/14 ale nie wiem czy dobrze więc chciałem się zorientować. Chyba powinno być oki. Jak sądzisz?

Comment

Mam takie same i jeżdżę bez problemu.Jaki masz gen?
        ビートル ジョン

Comment

Temat wałkowany dziesiątki razy :P Z reguły na tą samą felge zakładamy opony o rozmiar węższe ( ze 185 na 175 ).

Comment

w manualu jest link-zapraszam leniuszku

Comment

Jeśli masz 185/60/14 letnie to zimowe takie same lub węższe np. 175/65/14. Jeśli 185/60/14 weszły ci w nadkola i nie trą to też możesz jeździć nie przesadzaj na dużych hopkach z prędkością bo może się okazać, że jednak ocierają... .

Comment

siwy o jakim ty tarciu gadasz? 185/60 czyli niższe .Też czasem chrzanię nie na temat ale bez przesady
                ビートル ジョン

Comment

Aaaa przepraszam on napisał ze 185/60 ma letnie.... ja już się zagłębiłem w wątek, analizując swój przypadek bo przed chwila też wymieniałem koła i jeszcze ta godzina (powinienem już spać a nie po forum szukać)... Oczywiście jak letnie ma 185/60 to zimowe o tym samym rozmiarze nie maja prawa trzeć... Chylę czoła BeatleJohn
                  Last edited by Gość; 25-12-2008, 10:46.

Comment

nie no nie ma problemu-życzę sobie i wszystkim dokladnego czytania postów.
                    ビートル ジョン

Comment

Working...
                    X