Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ile gazu palą hondy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic VI gen 5D, 1.4 iS 90 km, średnia z 31 kkm 9,33 l/100 km, min. 7,4, maks. 13,4.

Comment

• to moze podam byłe

EG3 9L GAZU
      EG4 9/10L

przy normalnej jezdzie

Comment

• Co oprócz sondy lambda może mieć wpływ na wzrost spalania w tym samym samochodzie na tej samej trasie i prowadząc tym samym stylem jazdy?

Comment

• Choćby niedogrzewanie silnika. Spadła temperatura zewnętrzna i wystarczy otwarty non stop duży obieg. Zresztą o jakich różnicach mówimy, bo 0,5 to może wyniknąć nawet ze zbyt niskiego ciśnienia w kapciach.

Comment

• Mówię o różnicy 3l/100 w ciągu roku. Sondę wykluczam, bo gazownik stwierdził, że żyje i ma się dobrze. Opony roczne, trzymają ciśnienie 2.1, w międzyczasie czyściłem EGR, krokowca, przepustnicę (2 razy), regulowałem luzy zaworowe, poprowadzilem nowe przewody masowe, wymieniłem świece i reduktor na nowy. Klimy używam tylko do odparowania szyb, w lato wystarcza sam nadmuch, na razie nie używam ogrzewania
            Last edited by waletko; 07-11-2013, 20:32.

Comment

• d16y3 opony 185/65/14 trasa większość miasto, but w podłogę non stop, do 12 litrów gazu

Comment

• Civic Aerodeck 1.4 90 km, gaz sekwencja BRC
                Na trasie, na Węgry, spokojna jazda, 8l / 100 km.
                Po mieście, czasem obroty pod kreskę, do 12l.
                Średnio w cyklu mieszanym 9l / 100 km
                (opony 195 50 16)

Comment

• Civic 1.4 16V 96r sekwencja na instalacji nakulane 100tys od 7.5l do 10l. rekord 6.4l trasa do 90kmh, średnia wokół komina 8,5l
                  Civic VII 1.6 VTEC 2004 7.8 do 11l. przeważnie średnio 9l
                  bardzo ważne jest regularny serwis, ja robię co 15tys km. koszt 60zł i po kłopocie co 30tys czyszczę wtryski,wymieniam świece, no i tankowanie dobrego gazu,

Comment

• Mi hania VI 5D 97r na początku paliła dobre 10l/100km (może nawet ciut więcej), ale teraz schodzi do 8l/100km (troszkę nauczyłem się mniej gazu wkładać XD). Na trasie zejdzie gdzieś do 7l/100km.

Comment

• Civic 5D 2000r stag, na początku nawet 8.5, jazda na wynik. Po paru miechach jazdy agresywnej 10L i stoi.

Comment

• Może się zmieni, po pierwszym tankowaniu większość miasto, to wyszło mi 8,5l na 100 km, normalna w miarę dynamiczna jazda jak warunki w mieście pozwalały. Byłem pewien, że wyjdzie więcej, milo się zaskoczyłem.

Instalacja to BRC sequent 24.11, Civic VII 3D 2004r 1.6.

Comment

• Tankujesz zawsze na tej samej stacji lpg? tankując na różnych mogą wychodzić różne wyniki. kazda stacja ma inne ciśnienie. na tej co tankuje wbije mi 40-40.5l lpg a na orlenie nawet potrafili 43 l

Comment

• Zamieszczone przez beczus91 Zobacz posta
                            Tankujesz zawsze na tej samej stacji lpg?
                            Z reguły Orlen aczkolwiek nie zawsze te sama stacja. Ale to też chyba od temp otoczenia zależy, bo w poprzednim aucie tankowałem na jednej stacji i raz wchodziło mi 32l a czasami 38l albo od mieszanki gazu.

Comment

• Mój Civic 6gen. 4D Sedan, D14 90KM, w cieplejszej porze roku, 7,8L w cyklu mieszanym. Miasto ok 8.4L.
                              W tej chwili, cykl mieszany 8.2L.
                              Pewnie wyniki byłby troche lepsze gdyby nie to że często mam 3-4 pasażerów.
                              Instalacja Stag 200.

Comment

• Po unormowaniu się, pali mniej więcej 10,5l w cyklu mieszanym, ale przewagą zdecydowaną miastową - jazda dynamiczna. Więc jestem zadowolony z użytkowania, choć teraz widzę, że cena paliw leci na łeb i szyję.

Comment

Working...
                                X