Skałek jeśli jesteś z okolic Lublina to podjedź na ul. Rowerową 7 (boczna lipowej) do Prima Gaz - tam ja miałem założoną sekwencję BRC - albo na ul. Bursaki (za Olimpem) do Auto Gaz Serwis i popytaj się co mogą zaoferować w takiej cenie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ile gazu palą hondy?
Collapse
X
-
Ja tam tylko mimochodem powiem ze jak kolega chce miec gaz w samochodzie to musi jeszcze butle wsadzic z osprzetem do zalewania i kablami do prowadzenia z bagaznika do silnika ;D ale to tak tylko przypadkiem ;D
Comment
-
jak lublin to polecam tego pana z forum o lpg.
https://lpg-forum.pl/profile.php?mod...profile&u=5488 fachowiec jakich malo.
Comment
-
Ek3 D15Z6 instalacja BRC
trasa na emeryta 5,8l 90km/h
maisto na emeryta ok 7l
trasa 160-190 9,8l
Bardzo wazne jest skalibrowanie instalki podczas jazdy a nie na jalowym w wrsztacie.
Co do przechodzenia z lpg na Pb bez sygnalizacji w BRC co to za glupoty??
u mnie po 5,5 tys obr sygnal i Pb
Comment
-
Civic VI MB2 1.4 90KM (D14A2) - 7,5-8L trasa , 10L miasto (100%).
Instalacja II gen. (nie sekwencja).EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Kurczę tak czytam te wasze posty i aż mi się włosy na głowie jeżąMam Hanię od niedawna i faktycznie pali dość sporo gazu ale nie myślałem, że są aż takie różnice. Przy silniku 1,3 jeździe 80-90 km/h, 100% po trasie pali mi 12-13 l gazu przy czym tak strzela jakby z tłumika
Nie mam pojęcia (jeszcze) jaka mam instalację, ale pewne jest jedno: coś jest z nią nie tak
Comment
-
1. Regulacja instalacji + wymiana filtra/filtrów w zależności , której generacji masz instalację LPG.
2. Prawdopodobnie padła sonda lambda. Wyrzuca Ci Check engine?
3. Jeśli to sonda - wymień.
Po tych operacjach spalanie LPG powinno wyraźnie spaść.
P.S Warto przeszukać zawartość Forum pod kątem Twojego problemu, znajdziesz istotne informacje dla siebie.EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2