Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ile gazu palą hondy?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skałek jeśli jesteś z okolic Lublina to podjedź na ul. Rowerową 7 (boczna lipowej) do Prima Gaz - tam ja miałem założoną sekwencję BRC - albo na ul. Bursaki (za Olimpem) do Auto Gaz Serwis i popytaj się co mogą zaoferować w takiej cenie.

Comment

• Ja tam tylko mimochodem powiem ze jak kolega chce miec gaz w samochodzie to musi jeszcze butle wsadzic z osprzetem do zalewania i kablami do prowadzenia z bagaznika do silnika ;D ale to tak tylko przypadkiem ;D
      ホンダ シビック

Comment

• Imhoteb 1981
        Dzięki za podpowiedź na pewno skorzystam tylko ogarnę rozrząd, oleje filtry, przegląd klimy i wybiorę się tam...a może ktoś wie czy w Lublinie są zloty fanów Hondy??i gdzie się odbywają?

Comment

• jak lublin to polecam tego pana z forum o lpg.

https://lpg-forum.pl/profile.php?mod...profile&u=5488 fachowiec jakich malo.

Comment

• Ek3 D15Z6 instalacja BRC
            trasa na emeryta 5,8l 90km/h
            maisto na emeryta ok 7l
            trasa 160-190 9,8l

Bardzo wazne jest skalibrowanie instalki podczas jazdy a nie na jalowym w wrsztacie.
            Co do przechodzenia z lpg na Pb bez sygnalizacji w BRC co to za glupoty??
            u mnie po 5,5 tys obr sygnal i Pb

Comment

• "u mnie po 5,5 tys obr sygnal i Pb "

czyli tez "lipton", auto powinno jedzic na gazie w pelnym zakresie i tak tez jest w moim przypadku, jak cisne do odcinki to na gazie. W razie czego jakby ktos mial watpliwosci zapraszam na Slask, pokaze

Comment

• tak tylko na wiekszych obrotach wtryski juz chyba nie da rade tak mi sie wydaje
                Wiesz moze gdzie na Slasku kalibruja w czasie jazdy, bo u mnie w warsztacie troche drogo licza?

Comment

• znam dwie osoby na Slasku, moge dac namiary do ich profilii na forum lpg.

U jednej z nich montowalem. Jak sa dobrze dobrane wtryski to daja rade w pelnym zakresie.

Comment

• Moja Hania 1,4is, 90 km, bigas sekwencja,w mieście - 7,7l na 100km

Comment

• Ja mam instalację BRC jazda praktycznie w 95% miasto, odpalanie na benzynie, pali mi 9-10l

Comment

• Mi mój Civic V EG4 1.5(D15B2) po regulacji gazu spalił ostatnio 7,2/100km
                        Ok 80% trasa, 20% miasto.

Comment

• Civic VI MB2 1.4 90KM (D14A2) - 7,5-8L trasa , 10L miasto (100%).
                          Instalacja II gen. (nie sekwencja).
                          EX Civic FN1
                          EX Civic ED7
                          EX Civic EP2
                          EX Civic FD7 FL
                          EX Civic FN2
                          EX Civic FG1
                          EX Civic FD7
                          EX Civic EM2
                          EX Accord CL3
                          EX Accord CG8
                          EX Civic MB6
                          EX Civic MB4
                          EX Civic MB2

Comment

• Kurczę tak czytam te wasze posty i aż mi się włosy na głowie jeżą Mam Hanię od niedawna i faktycznie pali dość sporo gazu ale nie myślałem, że są aż takie różnice. Przy silniku 1,3 jeździe 80-90 km/h, 100% po trasie pali mi 12-13 l gazu przy czym tak strzela jakby z tłumika Nie mam pojęcia (jeszcze) jaka mam instalację, ale pewne jest jedno: coś jest z nią nie tak

Comment

• 1. Regulacja instalacji + wymiana filtra/filtrów w zależności , której generacji masz instalację LPG.
                              2. Prawdopodobnie padła sonda lambda. Wyrzuca Ci Check engine?
                              3. Jeśli to sonda - wymień.
                              Po tych operacjach spalanie LPG powinno wyraźnie spaść.

P.S Warto przeszukać zawartość Forum pod kątem Twojego problemu, znajdziesz istotne informacje dla siebie.
                              EX Civic FN1
                              EX Civic ED7
                              EX Civic EP2
                              EX Civic FD7 FL
                              EX Civic FN2
                              EX Civic FG1
                              EX Civic FD7
                              EX Civic EM2
                              EX Accord CL3
                              EX Accord CG8
                              EX Civic MB6
                              EX Civic MB4
                              EX Civic MB2

Comment

• Civic VII 1.6 Instalacja STAG-300 wtryski RegFast reduktor Zavoli Zeta N
                                Do 100km/h ok 9,5l/100
                                150km/h ok 12l/100
                                miasto - nie wiem

Comment

Working...
                                X