Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie Pb przy instalacji LPG

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spalanie Pb przy instalacji LPG

Witam,

mam możliwość zakupu dwóch Hond Civic. Przy czym jedna jest wyłącznie na benzynę, a druga również z instalacją gazową. Ze zdobytych informacji uzyskałem, ze Civic (Pb) pali ok. 7-8 litrów benzyny, natomiast Civic (LPG) 8 l gazu, ale podobno przy odpalaniu z gazem może spalić nawet 2 l benzyny. Nie wiem na ile to prawda, bo jeden kolega odpala Lanosa od razu na gazie. Będę jeździł na krótkich odcinkach od 10-20 km, w miesiącu zapewne ok. 700 km zrobię. tylko jak policzyłem, że przy odpalaniu (do momentu rozgrzania się silnika) samochód może zjeść 2 litry benzyny to się zacząłem nad sensownością zakupu hondy w gazie, akurat w moim przypadku. Czy jest ktoś na forum, kto jest w stanie mi pomóc i wskazać ewentualne za i przeciw?

Jestem zdecydowany na Hondę Civic VI (2000 rok) tylko właśnie mam do wyboru te dwie opcje.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
    arek

mod. Zapoznaj się z regulaminem forum, pomoże Ci zlokalizować odpowiednie tematy. Zapraszam do działu powitalnego.
    Tematyka LPG: https://www.civicforum.pl/forumdispl...0-Spalanie-LPG. Korzystamy z wyszukiwarki
    Last edited by markow71; 02-03-2015, 14:36.

Arkadiusz... pominąłeś Regulamin i to od razu widać . Pisze w nim jak sie poruszać po forum: witamy się w odpowiednim miejscu, o LPG jest odpowiednie miejsce, jaki egzemplarz i w co pójść trzeba skorzystać z wyszukiwarki, słabe wejście na dzień dobry.

Zamieszczone przez arecky1454 Zobacz posta
    bo jeden kolega odpala Lanosa od razu na gazie.
    Daeowoo to jest "szczególna grupa" samochodów które zniosą wszystko, oczywiście że to prawda. Zastanów się tylko nad tym gdybyś kupił sobie konia rasowego araba i karmił go słomą nawet na rozruch od rana do wieczora ..to ile on pociągnie?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Temat przeniesiony we właściwe miejsce - https://www.civicforum.pl/showthread...551#post253551 wątek zamykam.

Comment

Working...
      X