Witam, kolejny raz prosze Was o pomoc. Tym razem poszukuje mapy / czasów wtrysku lpg (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) najlepiej dla programu instalcji landi renzo omegas ale inne tez moga byc, dla silnika 1.4 90km D14Z4. Przy obecnych ustawieniach takich jak w załączniku jako-tako jedzie, ale pali ile widzi, ostatnio na trasie przy zaczepionej stówce i troche po mieście spalił na 240 km całą butle ~32litry = 13,3 L (większość trasa). Od połowy tego roku - czyli od zakupu paił dużo, wymieniłem listwe MED bo wtrysk był uszkodzony, ostatnio też filtr od gazu i przy okazji filtr powietrza. Nigdy nie zszedł poniżej 12. Nie tankowałem na dzikich stacjach, kiedy ściołem czasy o prawie połowe autko ładnie zachowywało ale dopiero ponad 2tys obrotów, poniżej tego nie miał wcale mocy, ale za to po puszczeniu gazu jeszcze sam leciał, a przzy obecnych ustawieniach (jak w załączniku) momentalnie po puszczeniu gazu zwalnia jakby sie dusił. Może ktoś komu dobrze idzie na gazie mógłby mi rzucić screen mapki / czasów? Zauważyłem jeszcze że jak tylko wcisne przełącznik z benzyny na gaz zanim jeszcze zmieni sie rodzaj paliwa z silnika słychać rytmiczne styki które cichną kiedy przełączy sie już na gaz, nie wiem czy to normalne, ale problemów jest dużo i chciałbym je po kolei zacząć rozwiązywać
Dzięki.
gas mapa.jpg

gas mapa.jpg
Comment