Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

za duże spalanie gazu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• za duże spalanie gazu

Witam. Posiadam Honde Civic 1.4 1998 90 km LPG i pali mi przy ekonomiczej jezdzie okolo 11 litrow gdy jezdze po miescie i trasie ale wiekoszosc w trasie. Czy to normalne że jest takie duże spalanie? Jezeli nie co moze byc przyczyna?

a kiedy wymieniałes filtr od gazu tzn filtr reduktora i filtr fazy lotnej gazu?może też być to zła regulacja mieszanki rozumiem że masz sekewncyjna instalacje

Comment

Zdecydowanie za dużo pali... Takie spalanie jest do zaakceptowania w 2.0 Preludzie a nie Civicu 1.4 Moim zdaniem wina leży w źle wyregulowanej/ustawionej instalacji.
      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

nie nie instalacja jest zwykla a nie sekwencja. Byłem na ustawieniu gazu jakis tydzien temu

Comment

i nie pomogło ustawienie??to zmien gazownika bo nawet na zwykłej instalcji nie powinien tyle palic

Comment

posiadam 1.4 90km ze zwykłą instalacją gazową, średnie spalanie po mieści 11 lpg w trasi 9lpg...

Comment

jeśli masz zwykłą instalację to podjedź do gazownika niech ci zmniejszy dawkę podawanego gazu

Comment

Ja takze mam IIgen LPG i po wymianie reduktora troszke mi skoczylo spalanie ale jeszcze musze podjechac na regulacje.
                Obecnie w trasie bierze kolo 8-8,5l a w 100% miasto gdzies kolo 11l moze nawet ciut ponad.

Koniecznie trzeba dobrze wyregulowac.

Pozdro
                The 1st. - EJ9
                The 2nd. - ES7
                The 3rd. - FD7
                The 4th. - CU2
                ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Ale przy tych cenach to nie jest tak źle.
                  Spalanie większe ale mniejsze koszty przy tankowaniu.
                  To też jest zawsze jakiś plus.

Comment

Working...
                  X