Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przelacza sie na chwile z gazu na benzyne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przelacza sie na chwile z gazu na benzyne

Witam wszystkich!!!
    Mój problem wygląda następująco: gdy odpalam samochód jak jest zimny na początku jedzie na PB do momentu rozgrzania (35stopni) (dioda od gazu miga powoli) potem przełącza się na gaz (dioda od gazu świeci się na stałe), lecz po paru chwilach wraca na benzynę lecz wtedy dioda od gazu miga szybciej. Po przejechaniu około 50 metrów wraca znowu na gaz i juz jest ok. Czasem jak rozgrzeje mi się samochód na światłach to przełączenie gaz-benzyna, benzyna-gaz jest kilkukrotne i występuje przy tym szarpnięcie. Czy owa sytuacja może być spowodowana kontrolka "check engine" (świeci sie ponieważ wybebeszyłem katalizator a dopiero elektromechanik ogarnia mi symulator 2 sondy lambda.
    Moja Honda to Civic VI HB 1999. silnik D14z2
    Komputer gazowy: stag4
    Wtryski: Hana
    Reduktor:Zavoli
    z góry dziękuje za wszelką pomoc

moze to byc wina sondy ale nie koniecznie, jesli symulator nie pomoże udaj sie do gazownika bo gaz przełancza wg danych temp take cos tu jest nie halo, moze cos nie łaczy i wariuje porostu albo jakis czujnik nawalił

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

wczoraj rozwiazalem problem, przewod idacy od listwy do wtrysku przy owym wtrysku byl przetarty ( gaziarz wspominal kiedys ze przy tych wtryskach moze pekac na zacisku jezeli bedzie za mocno scisniety) tak wiec moze komus pomoze moj problem.... temat do zamkniecia

Comment

Working...
      X