Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy da rade założyć zwykły gaz do hondy civic 1.6 16v 105km z 1997r

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy da rade założyć zwykły gaz do hondy civic 1.6 16v 105km z 1997r

Witam
    Czy da rade założyć zwykły gaz do hondy civic coupe 1.6 16v 105km z 1997r
    Proszę o konkretne odpowiedzi, a nie takie jak "hondy nie lobią gazu"
    Pozdrawiam i proszę o pomoc.

ja mam w ej9 gaz i jest spoko nic sie nie dzieje, tylko przy lpg jest wieksze zuzycie oleju bo gaz spala sie w wiekszej tmp i poprostu olej paruje (z tego co slyszalem) ale ogolnie nic sie nie spuje, git majonez

Comment

Zamieszczone przez elfik231 Zobacz posta
      ja mam w ej9 gaz i jest spoko nic sie nie dzieje, tylko przy lpg jest wieksze zuzycie oleju bo gaz spala sie w wiekszej tmp i poprostu olej paruje (z tego co slyszalem) ale ogolnie nic sie nie spuje, git majonez
      Siema
      Dzieki za podpowiedz tylko pytanko jeszcze do Ciebie czy masz w niej sekwencje czy zwykły taki za 1000zl gazik. Bo moj braciak w ej9 hatchback 3d z 1998r z silniczkiem 1.4 90km ma sekwencje i wszystko smiga elegancko. Ale mnie niestety juz nie stac aby do swojej coupe włożyć sekwencji :/ Wiec tak sie pytam czy da rade zwykły gazik zalozyc aby taniej troszke jezdzic
      Pozdrawiam

Comment

kolego myslisz ze Honda bedzie chodzic na najtanszej instalcji?

Comment

jak juz masz zakładac gaz to w dobrym zakładzie i dobrej firmy,jak cienko masz z kasa to zostaje kupic na raty
          masz tu linka,zapytaj ile instalka bedzie kosztowac

Comment

Zamieszczone przez zaki0702 Zobacz posta
            Siema
            Dzieki za podpowiedz tylko pytanko jeszcze do Ciebie czy masz w niej sekwencje czy zwykły taki za 1000zl gazik. Bo moj braciak w ej9 hatchback 3d z 1998r z silniczkiem 1.4 90km ma sekwencje i wszystko smiga elegancko. Ale mnie niestety juz nie stac aby do swojej coupe włożyć sekwencji :/ Wiec tak sie pytam czy da rade zwykły gazik zalozyc aby taniej troszke jezdzic
            Pozdrawiam
            Chcesz założyć zwykły gaz do sekwencji ????? Ciekawe jak to zrobisz....pójdziesz pewnie do gazownika,wydasz zlecenie.......W szkole miałem takiego "pomysłowego Dobromira"-miał przezwisko "śmieszny" bo każdy się z niego śmiał.Parę takich Twoich pomysłów na forum i zmienię Ci nick

Odpowiadając na pytanie-NIE DA SIĘ ZAŁOŻYĆ INSTALACJI GAZOWEJ ZA 1000 ZŁ DO TWOJEJ COUPE
            ビートル ジョン

Comment

Ja mam zwykły w Coupe 1.5 16V 101KM ale to inny modelik....śmiga super, nikt mi nie powie, że nie można!

Comment

zapewne zaki0702 chodziło mu o zwykłainatalacje podsicnieniowa....
                kiedys gadał z klientem co miał zwykła podcisnieniowke załozaona w d14a8 (plastikowy kolektor) niezalecana instalacjia
                a mowił ze mu sie spisuje bezproblemowo

Comment

Zamieszczone przez spiderman221 Zobacz posta
                  Ja mam zwykły w Coupe 1.5 16V 101KM ale to inny modelik....śmiga super, nikt mi nie powie, że nie można!
                  Można, ale to nie jest instalacja przeznaczona do wtrysku benzyny... i każdy ogarnięty gazownik Ci to potwierdzi
                  Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

zwykły to znaczy zapewne podcisnieniowy :P czyli spora wiekszosc aut z wtryskiem ma zwykły (podcisnieniwy) gaz szczegolnie tych starszych z jednopunktowym czy wielopunktowym wtryskiem paliwa...

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta

Odpowiadając na pytanie-NIE DA SIĘ ZAŁOŻYĆ INSTALACJI GAZOWEJ ZA 1000 ZŁ DO TWOJEJ COUPE
                      Pomysłowy dobromir zawsze musi wetknąc swoje 3 grosze ..

Da się, jak chcesz tanio to kup używaną butle z papierami, wrzuć przewody miedziane 6mm, parownik typu zavoli ge, blosa i jakąś tanią elektronikę np AC i w 1000 sie zamkniesz a nie bedziesz musiał płacic za regulacje, bo sam to zrobisz.
                      pozdr i powodzenia

Comment

Dokładnie, używka butla, przewody, parownik Lovato, silniczek krokowy, emulator wtrysków i śmiga! Wiadomo, że troche straci na odejściu, ale nie po to się LPG zakłada, by dodać trochę koni! A propo jak czytam, że gdzie gaz do Hondy, że najlepsze paliwo trzeba lać to mnie normalnie bierze....jak ktoś robi 2000 km miesięcznie to chyba woli wydawać 350 zł na Gaz niż 700 na bene...prawda? A po roku takich oszczędności do Hondziny mógłbym założyć 3 nowe silniki...i tak bym był do przodu!

Comment

Zamieszczone przez spiderman221 Zobacz posta
                          Dokładnie, używka butla, przewody, parownik Lovato, silniczek krokowy, emulator wtrysków i śmiga! Wiadomo, że troche straci na odejściu, ale nie po to się LPG zakłada, by dodać trochę koni! A propo jak czytam, że gdzie gaz do Hondy, że najlepsze paliwo trzeba lać to mnie normalnie bierze....jak ktoś robi 2000 km miesięcznie to chyba woli wydawać 350 zł na Gaz niż 700 na bene...prawda? A po roku takich oszczędności do Hondziny mógłbym założyć 3 nowe silniki...i tak bym był do przodu!
                          Racja.
                          Ja zrobiłem 45000km, zaoszczędziłem powiedzmy jakieś 7-9 tysięcy i teraz rozglądam się za gotowym 1,8. Na paliwo wydaję 5-10% pensji a nie 30-50% jak niektórzy tutaj, którzy trąbią "gaz do kuchenek, ropa do traktora", bo to oni są smieszni pracując na mafię paliwową. Ja wolę jechać na wczasy 2x do roku a nie sępić od mamy na piwo w sobotę bo ostanie $ wydałem na 5 l benzyny

Comment

Working...
                          X