Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc przy wyborze instalacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pomoc przy wyborze instalacji

Witam tym razem nie będę się dopytywał czy gaz czy też nie.... auto ma być ekonomiczne i niestety jestem zmuszony do zainfekowania go gazem. cóż zło konieczne:/ dojeżdzam do szkoły codziennie i średnio dziennie robię 40 km+- w miesiącu+weekendy-trochę się uzbiera. n\Na mą skromną kieszeń ucznia niestety zdecydowałem się na instalację gazową- między innymi ze względu na ekonomiczność i plany przyszłościowe dotyczące swapu na większą jednostkę(gdy już będę miał własne prawdziwe dochody). heh wole to ,,zło konieczne'' jak wożonko dresiarskim golfem 3 w dieslu.Czytałem wiele opinii na temat gazu i proszę Was o pomoc.

Jak Wam sprawują się auta na gazie?(zwykłym NIE sekwencji-mam gaźnik) i jakie firmy polecacie??? -moje auto to honda civic 1.3 16v

Cóż, chyba nie najlepiej trafiłeś z tym pytaniem. Jedyne co tu przeczytasz, to że gaz nie sprawdza się w hondzie. Zobacz to forum, tu opinie wydają ludzie, którzy wiedzą o czym piszą, bo sami jeżdżą na gazie.

Comment

Kolego grodzki , niestety honda nie lubi gazu tak jak ty nie lubisz wydawać kasy na wachę może busem hehe będzie taniej ale poważnie to w sumie instalacja gazowa do gaźnika jest bardzo prosta , nie ma się tam co psuć , jest butla kilka elektrozaworków i parownik oraz mikser chociaż już nie koniecznie bo wynaleźli coś takiego zamiast miksera montuję się to na dolocie i super miesza to gaz z powietrzem , nierzadko osiagi na gazie przewyższają te na benzynce ale honda wchodzi szybko w reakcję z składnikami gazu tzn szybko wypalą ci się zawory to na początek i będzie kaput ,ale jeśli nie będziesz jeździł mega długo powinno być ok do czasu aż zmienisz silnik albo auto, jedyne na co zwrócić uwagę to parownik , dobre firmy to chyba lovato o ile kiedyś pamiętam , a jak sobie przypomnę jak się zwie ten element na dolot od gazu to wrócę z editem , a wiem BLOS to się nazywa powinno być w allegro
      Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

nie z tym że ,,nie lubię wydawać kasy na wachę'' (lubię?;])ale że mnie NIE stać na przeznaczanie wszystkich moich ,,pieniążków'' na wahe.. mam niecałe 20 lat i nadal się uczę(technikum)-i uwież mi hania i jazda nią to nie jedyna przyjemność dla młodziaka-chociaż jak dla mnie jedna z większych:] mam dziewczynę, lubię imprezki, spędzać czas z przyjaciółmi-a pieniądze nie rosną na drzewkach(no ale przecież to tylko 1.3;]) i nie po to kupowałem hanie na którą sam ,,uzbierałem'' aby jeździć jak to MILE przytoczyłeś busem;] powód gazowania-oszczędność(pisz co chcesz różnica cenowa jest ogromna),teraz wolę inwestowanie w miare możliwości w wygląd auta, pierdułki... jeszcze jednym WAŻNYM POWODEM SĄ plany na przyszłość z nią związane(czyli gdy będę miał własne dochody-swap(już bez gazu;]-później się pomyśli o innych rzeczach)-czytałem gaz nie szkodzi jeśli jest odpowiednio zamontowany i jeśli odpowiednio go użytkujemy(bez takich pierduł jak BLOS-trochę o tym ,,dopalaczu'' z allegro słyszałem). poza tym jeśli w przyszłości chciał bym swapować (najbliższa robótka wakacyjna na to pozwoli tak mi się wydaje ) i tak ten silnik nikomu się nie przyda-wart będzie psi grosz;] czyli jako tako uzasadnienia mam i z tym że z tych problemów o jakich często czytałem na forach inter. zauważyłem że niedomagania ich instalacji często wynikały z głupoty i zaniedbania -mój szwagier miał odłączoną instalację gaz.-sprawiała problemy-podłączył, wyregulował i stosuje się do zaleceń i już przeszło rok nie ma problemów(też civic 1.3 16v), sąsiad ma felicje(zwykły prosty gaz) na której na gazie przepękał 140 tys. km i auto spisuje się rewelacyjnie-nie zamula itp itd jeśli o to chodzi. także po mojemu wystartował jakby taki stereotyp przez niedoinformowanych użytkowników gazu tego że gaźnikowe hondy 1.3 go nie ,,trawią'' i trwa do teraz(Ty jesteś tego przykładem;] usłyszałem pociągnełem to dalej-lub poprostu doświadczyłeś tej nieprzyjemność własnej skórze;])... ,,jak dbasz tak masz''. moje zdanie... ale naprawdę dzięki za info:] lovato jest podobno niezła...(ojczulek taką ma) ale ludzie bardzo zachwalają firmę brc-szczerze nie miałem styczności... co do reszty firm się nie orientuje:] pozdro
        Last edited by grodzki18; 11-12-2009, 22:33.

Comment

Ja nie uważam że gaz jest zły , oczywiście zdaje sobie też sprawę z oszczędności wynikających z jej użytkowania , osobiście polonezem na gazie przejechałem jakieś 90000km , kupiony był jak miał 80000 tak na marginesie za 10 000zł a sprzedany ze stanem 170000 za 800zł wszystko na gazie i w silniku poza wałem który z gazem nie ma nic wspólnego nie było większych awarii do ostatniego dnia , w sumie przekonałeś mnie bo rzeczywiście przy twoich planach co do hani nawet zajechanie tego silnika a przecież nie nastąpi to po dniu czy roku , będzie Ci się opłacać przez ten czas zaoszczędzisz na drugi w lepszym stanie albo na lepszy , a gaźnikiem masz o tyle lepiej że instalacja będzie Cie kosztować grosze , o brc też słyszałem pozytywne opinie, a co do tego że hondy nie lubią gazu , to niestety nie jest stereotyp , już mówię dlaczego są dwa powody o których ja wiem :
          1. to materiały silnika które pod wpływem zasilania gazem ulegają znacznej szybszej degradacji niż przy paliwie , szybciej niż w VW a szybciej dlatego że :
          2. wszystko jest mega ciasno pasowane , jesteś w technikum więc zapewne wiesz co to jest pasowanie luźne i ciasne , VW mają mniejszą precyzje wykonania , niż honda toteż dłużej hulają na gazie bo mnie odczuwa się zużycie silnika , polonez to i przy 8 atm. na garze jeździ a honda przy 8 to już wrak , z tego głównie wynika opinie nietolerancji gazu

Podsumowując , po przeanalizowaniu twoich planów i argumentów , zdecydowanie polecam założenie gazu firmy o której pisaliśmy , co do blosa to nie jest tuning tylko raczej coś nowocześniejszego niż klasyczny mikser wymyślone później i lepiej spełniające swoje zadanie jakim jest tworzenie mieszanki paliwowo powietrznej a właściwie gazowo powietrznej , podejrzewam że zajechania się silnika nie doczekasz nawet na gazie także działaj śmiało i pykaj km jak najwięcej
          Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

dowiadywałem się na temat tego BLOS'a- do silników hond raczej się nie nadaje(zadaniem tych gazowników).... po prostu dedykowany mikser do hondy 1.3.. i zapewniają że będzie wszystko tip-top-się okarze:]-wkońcu zakład który ma wieloletnie doświadczenie w gazowaniu... gdy tłumaczyłem że w śród posiadaczy hond nie chwali się gaz to tylko Pan z którym rozmawiałem się roześmiał i odparł że za dużo czytam i że jest naprawdę wielu partaczy:] gaz w civicu 1.3 z pewnością nie spowoduje degradacji silnika czy innych głupot...gaz będę zakładał w Siedlcach w ten piątek.. firmy LOVATO-cena jak na ngaźnik wydaje się rozsądna: 1100-1200 zł. gdy mi coś zacznie się przysłowiowo ,,pierdo@#ć'' z pewnością dam znać( odpukać )...

Comment

Hehe a co Ci gazownik ma powiedzieć wkońcu to biznes jak każdy inny , każdy chce zarobić , mimo wszystko dobrze robisz że zakładasz , z blosem do końca nie wiem bo tylko słyszałem nie miałem okazji testować więc uznam wyższość Pana gazownika w tym temacie , i oby jak najdłużej Ci jeździł , jeśli masz w dobrym stanie silnik to prędzej go sprzedasz i kupisz inny niż cokolwiek z winy gazu Ci się popsuje

Comment

Working...
              X