Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wlew gazu w korku.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

miejsce jest, troszke tylko podcieta zostala ta plastykowa rynienka do zbierania paliwa zeby nie kapalo na lakier, zreszta jak to mowia dla chcacego nic trudnego byle nie na sile

Comment

Zamieszczone przez kamilsyga19 Zobacz posta
      Mi wlasnie chodzi o to żeby ukryć ten wlew! nie chce zeby widzieli że mam zagazowane auto Wiadomo jak to z gazem.."pojedziemy Twoim bo taniej; masz gaz to dawaj Twoim" nie mówiąc już o tym że sama instalacja troche kosztuje i nie mam zamiaru komuś prezentów robić
      Jeśli wstydzisz się jeździć na gazie to nie montuj. Jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś miał kompleksy z tego powodu. Według mnie to tylko same zalety i co z tego, że widać korek na zderzaku w 10 letnim aucie?

Comment

Nie wstydze. Przeczytaj dokładnie co napisałem. A poza tym to jest moja sprawa a nie Twoja. Nie mam zamiaru szpecić samochodu wlewem w zderzaku w aucie z 97 roku z sekewencją tak samo jak robią to ludzie w samochodzie w z przed 20 lat i gazem za 1500 zł. Tyle

Comment

Ja jestem umówiony w poniedziałek na założenie BRC za 2800zł - wlew gazu pod klapką ma być w cenie. Jeżeli się nie mylę to jeżeli mam dokręcaną redukcję jest dużo łatwiej np. poruszając się po Europie np. w Niemczech , Norwegii, czy Holandii są całkiem inne wlewy gazu - a co za tym idzie bez problemu mogę wkręcić dowolną redukcje w szybkim czasie. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie Pzdr

Comment

Zamieszczone przez ori831 Zobacz posta
            Ja jestem umówiony w poniedziałek na założenie BRC za 2800zł - wlew gazu pod klapką ma być w cenie. Jeżeli się nie mylę to jeżeli mam dokręcaną redukcję jest dużo łatwiej np. poruszając się po Europie np. w Niemczech , Norwegii, czy Holandii są całkiem inne wlewy gazu - a co za tym idzie bez problemu mogę wkręcić dowolną redukcje w szybkim czasie. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie Pzdr
            Chyba się mylisz. Tzn nie do końca. Redukcje możesz dokręcić ale też do zwykłego wlewu. Redukcja się nakręca już na ten duży wlew. czyli jak np będziesz chcial zatankować w Holandi to najpierw wkręcasz tą Polską zlączkę a na to dopiero nakręcasz redukcja z Polskiego na holandie. koszt takiej jednej redukcji to koszt okolo 40 zł. sam kiedys kupowałem.

Comment

masz rację - mając wlew w zderzaku też można bez problemu wkręcić redukcję - tylko przy kupowaniu redukcji trzeba zwrócić uwagę na wymiar gwintu. jednak zdecydowałem się na wlew w zderzaku - po pierwsze że w ten sposób nie naruszam konstrukcji blachy a po drugie że redukcja ( ta którą pokazywali mi w warsztacie) moim zdaniem jest zbyt krótka - wówczas przy tankowaniu koleś na stacji może uszkodzić mi pistoletem karoserię w okolicach klapki Pb.

Comment

Ja mam D13B2 z gazem i wlew jest w klapie gdzie leje sie benzyne. Czyli da sie.

Comment

ja mam takie pytanie gdzie zamontować taki wlew w civicu VIII bo w wlewie mi się nie zmieści
                  http://www.civicforum.pl/showthread....Civic-2006-1-8

Comment

Zamieszczone przez zbigi30 Zobacz posta
                    ja mam takie pytanie gdzie zamontować taki wlew w civicu VIII bo w wlewie mi się nie zmieści
                    Mi się mieści, zrobię Ci zdjęcie jak to wygląda, bardzo estetyczne i praktyczne rozwiązanie.

Comment

Miesci sie. Tylko koncowke dokrecaną ci zrobia.
                      np. Od tomasetto.
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Co prawda w VII gen też mam wlew obok korka do benzyny, jest adapter co się wkręca i wsio. W korku wygodnie, nie szczpeci auta czarny korek w zderzaku, no i nie dostaje się tam syf cały.
                        Last edited by Pablo90; 10-12-2014, 15:25.

Comment

Popdpytywałem dobrego gazownika, co zna się na rzeczy, o wlew obok korka do benzyny w Ufo VIII - sport, powiedział że tego nie zrobi w tym modelu

Comment

U mnie wygląda to tak WP_20150804_001[1].jpg

Comment

Zamieszczone przez michalos Zobacz posta
                              Popdpytywałem dobrego gazownika, co zna się na rzeczy, o wlew obok korka do benzyny w Ufo VIII - sport, powiedział że tego nie zrobi w tym modelu
                              Spokojnie się to uda, tylko trzeba się trochę więcej napracować. U mnie za dopłatą 100zł też nie było problemu z wlewem pod klapką.
                              Minus to ciasnota z wkręcaniem adaptera ale idzie to poprawić. W innym temacie napisałem:

Zamieszczone przez TRAFO Zobacz posta
                              Orginalna końcówka obcierała mi o wlew benzyny i trzeba było ją lekko przetoczyć:
                              stary.jpg nowy.jpg

Comment

Working...
                              X