Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak homologacji lpg- problem z rejestracja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak homologacji lpg- problem z rejestracja

Witam wszystkich,
    Dzisiaj chcialem zrobic przeglad samochodu, jednak gosc chcial odemnie jakies papiery z instalacji lpg bo bez tego to przegladu nei podbije. Problem w tym ze auto kupilem niedawno, lpg jest wbite w ksiazeczke rejestracyjna wiec myslalem ze to starczy. Jakie papiery musze teraz zdobyc potrzebne do przegladu i jak je zdobyc ?

Musisz mieć homologację na butlę. Jeżeli wiesz jakiej firmy masz butlę, to musisz napisać/zadzwonić/pojechać do tej firmy, żeby dali Ci duplikat tejże homologacji. Jeżeli nie wiesz jaką masz butlę, to może dojść do tego, że butlę trzeba będzie zmienić na taką, która posiada dokumenty, że jest homologowana.

Duża większość butli w autach w Polsce jest produkcji STAKO.

Comment

Ok, dzieki za informacje. Jak moge sprawdzic producenta butli? ( z tego co napisales wnioskuje ze nie jest to takie proste ? :P ) Mozliwe ze instalacja byla robiona za granica.

Comment

Na butli powinieneś mieć napisane co to za produkt.

Comment

jesli dostales jakies papiery do lpg to sprawdz ,powinno byc napisane szczegolowo

Comment

Duplikat papierów dostaniesz ze strony Dozoru Transportu Drogowego za opłatą 50? zł wyślesz faksem potwierdzenie i dokumenty zgłoszeniowe i przyślą do domu na Ciebie papiery. KLIK
            D14A2 MA8 -- 95r.

Comment

Dzieki wielkie wlasnie slyszalem o tej stronie transportu ale nie umialem jej wyszukac Problem w tym ze zajrzalem do butli a tam nie bylo nazwy producenta tylko jakies numery seryjne;/
              W linku zdjecie butli https://img23.imageshack.us/i/butlaa.jpg/

Comment

Wejdź w formularz i tam masz napisane co musisz im podać. Pod tą pokrywka powinno być więcej napisane, tzn. firma, objętość, ciśnienie i takie tam. Dasz sobie radę. Bez tych dokumentów nie przejdzie Ci przeglądu.
                D14A2 MA8 -- 95r.

Comment

W formularzu jest pole Numer homologacji "67R-xxxxxx". Pod pokrywka znajduje sie inny numer 67R-008001 a na gorze jest inny (ten na zdjeciu), ktory nr mam wpisac ?

Comment

Wpisz ten co masz na zbiorniku, pewnie tą klapkę masz inna.
                    D14A2 MA8 -- 95r.

Comment

Na stronie jest chyba 5 osrodkow, a potem do wyboru jeszcze producenci, mam im to wyslac faksem, listownie czy moze osobiscie ? W podpunkcie z osrodkiem z gdanska jest adres firmy : STAKO Sp. J., ul. Pozńanska 54, 76-200 Słupsk ( z tej firmy mam butle ). To gdzie w koncu mam wyslac ?

Comment

No musisz to wysłać do STAKO.

Comment

NIe

Wszystko masz napisane. Jeśli masz zbiornik STAKO to wysyłasz do :
                          Oddziału Terenowego Transportowego Dozoru Technicznego w Gdańsku, ul. Kętrzyńskiego 24b, 80-376 Gdańsk, Tel.: (058) 511-00-80, Fax.: (58) 305-42-49; w przypadku zbiorników wyprodukowanych przez:
                          Wszystko jest napisane na stronie co Ci podałem, poczytaj. KLIK

+ wysyłasz wypełniony formularz + kopie dowodu wpłaty FAX'em i czekasz na list.
                          D14A2 MA8 -- 95r.

Comment

Working...
                          X