Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sekwencja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• sekwencja

Witam serdecznie! Mam hondę z 93r z silnikiem D15B2. Mam zainstalowany gaz II gen. Czy da się do tego silnika zamontować sekwencję? Jeśli tak to czy trzeba wymieniać całą instalację czy tylko jakieś elementy?

Kolego mam taką samą honde jak Twoja. Sekwencje montuje sie do wtrysku wielopunktowego. W Twojej hondzie jest dual czyli ani nie jest to typowy jednopunkt ani wielopunkt. Do tego silnika montuje sie zwykły gaz ( oczywiście nie najprostszy tylko z elektronicznym sterowaniem) do tego żeby wszystko grało na 100proc musi być emulator 446 ( nie będzie Ci sie zapalała kontrolka). W dobrym warsztacie obecnie to 1700zł instalacja plus 200zł za emu 446 czyli 1,9tys i wszystko będzie śmigać elegancko. U mnie sprawdzaliśmy charakterystyka na benz i na gazie. Na gazie nie ciągnie tak ostro na wysokich obrotach ( powyżej 4,5) ale za to jest mniejsza dziura na dole. Pali 7 na trasie, 9 w mieście czyli o 1,5 l wiecej niz benzyny. Pozdrawiam

Comment

Nawet jakby sie dało, to chyba byś nie zamontował gazu za 2,5 tys do auta wartającego 5,5 tys zł wiem że mamy wszyscy bzika na punkcie tych civiców ale bez przesady.
      Last edited by Gość; 29-09-2009, 20:01.

Comment

Working...
      X