Witam, mam civica V z 94 roku silnik 1,5 90KM zawieszenie i blacharka w stanie idealnym ładne czarne wnętrze i silnik w dobrym stanie. Jeżdze nim już dość długo na LPG. Wiem że to dla miłośników tego modelu nie do zniesienia. Też lubię to auto i choć stać mnie na nowszy model nie sprzedam go raczej nigdy bo to coś więcej niż auto. Jeżdze nim do pracy do dziewczyny też mam dość daleko więc 600zł na benzyne to dla mnie troszke za dużo. Pisze żeby rozwiać pewne mity. GAz założyłem sam u porządnego gościa. Nigdy nie miałem problemów z kontrolką check engine czy falowaniem gaśnięciem itp. W normalnej eksploatacji różnicy wcale nie czuć ( nie ciągnie tak powyżej 4500 ale jak chce ją pokręcić to zawsze moge na benzynie). Problemy na które skarżą sie niektórzy wynikają ze złej instalacji złego montażu i zaniedbania. Dobry emulator dla duala ( 446 ) dobry warsztat i fachowiec pilnowanie by zawsze była benzyna i odpalanie na benzynie od czasu do czasu przejechanie sie na niej i nie będzie rzadnych problemów. Lubie gaz za to że nie mam z nim kłopotów i że robie 340km za 53 złote.
Ktoś powie że nie ma takich osiągów. A jakie miałem osiągi na benznie jak jeździłem muskając gaz żeby zamknąć się w 6 litrach na 100km????!!!!!!! Jak jeździłem dynamicznie to już było tylko 140 km za 50zł. więc głownie nie miałęm przyjemności z jazdy bo oszczędzałem.
Jak interesujesz sie swoim autem dbasz o niego wymieniasz świece ( nie raz na 5 lat) czy filtry regulujesz i pilnujesz by wszystyko grało oraz dużo jeździsz polecam LPG bo hondy nie lubią niedbaluchów a nie gazu. Pozdrawiam
Ktoś powie że nie ma takich osiągów. A jakie miałem osiągi na benznie jak jeździłem muskając gaz żeby zamknąć się w 6 litrach na 100km????!!!!!!! Jak jeździłem dynamicznie to już było tylko 140 km za 50zł. więc głownie nie miałęm przyjemności z jazdy bo oszczędzałem.
Jak interesujesz sie swoim autem dbasz o niego wymieniasz świece ( nie raz na 5 lat) czy filtry regulujesz i pilnujesz by wszystyko grało oraz dużo jeździsz polecam LPG bo hondy nie lubią niedbaluchów a nie gazu. Pozdrawiam
Comment