Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka butla do rezerwy?? civic VII 2002, hatchback

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaka butla do rezerwy?? civic VII 2002, hatchback

Czy ma ktoś butlę w rezerwie??
    Bo chcę założyć gaz i zastanawiam się jaką założyć, gość mi powiedział że (chyba) 34 wtedy się zmieści bez problemu, albo 42, wtedy bedzie troche wystawała??
    Czy ktoś może coś poradzić?

Do kola wchodzi bodajze 35 litrów

Comment

Pewnie w różnych modelach civic'ów jest różnie. Ja mam u siebie w kole zbiornik 42l, a wchodzi do około 80% jego pojemności nominalnej (standard). Autko mam VIgen., 5d, tzw. anglik.
      VI gen., 5d, '98, D14A8

http://www.honda-civic.pl/showthread...=puchatkow%F3z

Comment

Ja mam VII gen w HB i zbiorniczek 41l, idealnie mieści sie w kole nic nie wystaje. Jak tankuje to wlewa się do niego około 39,5 litra .

Pozdro

Comment

Dzięki wielkie za odpowiedź. Dzisiaj jadę montować to pewnie załże 41l. Pozdrawiam.

Comment

Ja mam 48l VII gen 5 dr (trochę wystaje nad poziom podłogi, ale nie przeszkadza) wchodzi do 42 l i tak troche za dużo, ale podziwiam za odwage kolege, ktory leje do butli o pojemności 41l -> 39,5l gazu, lepiej zebyś nie zostawiał autka z taka iloscia gazu w tej butli na slońcu bo będzie bummm. Radze wybrać się na regulację tam powinno wejść nie więcej jak 34 l gazu!!!

Comment

Zamieszczone przez bartosz1987 Zobacz posta
              Ja mam VII gen w HB i zbiorniczek 41l, idealnie mieści sie w kole nic nie wystaje. Jak tankuje to wlewa się do niego około 39,5 litra .

Pozdro
              No ja mysle ze wlewac sie moze ok 35, a ze placisz za 39,5 to inna bajka

Znane mi sa przypadki ze do butli o poj. 42litry weszlo koledze 49. Postraszenie tel na policje pomoglo - odjechal z darmowym tankowaniem

Comment

Working...
              X