Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wskaźnik paliwa LPG

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wskaźnik paliwa LPG

Witam! Mam takie pytanie. Orientuje się ktoś czy jest taka możliwość w Hondach,żeby wskaźnik paliwa pokazywał podczas jazdy na gazie ilość gazu w butli? Mój kolega ma Opla Omegę z 1995 silnik: 2.0. Podczas jazdy na benzynie wskaźnik wskazuje mu ilość benzyny, a podczas jazdy na gazie ilość gazu w butli. Instalację ma holenderską,stąd moje pytanie czy w Hondach jest też taka możliwość? jeśli tak to jaki mniej więcej byłby koszt takiej operacji? Pozdrawiam!

Wszystko jest możliwe kwestia rzeźby i kasy ... a kto by to ogarną nie mam pojęcia

Comment

dobry elektryk i sie zrobi,samemumozna załozyc dodatkowy wskaznik i przeciagnac tylko przewody z butli

Comment

Od razu kup zapasowy wskaźnik paliwa, bo ten pewnie popsujesz

Comment

Sam bym się raczej za to nie zabierał, bo tak jak piszesz pewnie bym popsuł To samuraj proponujesz dobrego elektryka? orientujesz się ile taka zabawa może kosztować?

Comment

mi razem z instalacja wstawili przełącznik w którym też jest wskaźnik. kilka diód które wraz ze spadkiem poziomu gazu gasną. wskazuje poprawnie. a czy da się pod ten orginalny wskaźnik podpiąć to wątpie

Comment

Mój przełącznik niestety takich diod nie ma

Comment

ja mam instalacje sekwencje to może temu mam wskaźnik

Comment

Wystarczy zamontowac w butli "pływak" przeciągnac przewody i podlaczyc pod dowolny przez ciebie dobrany wskaznik paliwa

Comment

z tego co ja się orientuję, chyba każdy zbiornik/butla jest wyposazony w pływak + potencjometr. A to że ktoś ma wskażnik diodowy lub tylko kontrolkę rezerwy to zależy tylko od podpiętego przełącznika. Skoro tak to tylko pozostaje sie dowiedzieć w jakim zakresie napięcia mierzy wskaźnik w zegarach, podpiąć przekaźnik ,który będzie przełączał na wejściu do zegarół sygnał z zbiornika gazu/benzyny. No i jeszcze trzeba by pewnie dołożyć jakiś rezystor/tranzystor żeby sygnał ze wskażnika ba butli z gazem zgadzał się z zakresem działania wskaźnika w zegarach Fakt pozostaje faktem że dłubaniny trochę by było

Comment

Working...
                    X