Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

strumiennica zamiast kata

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• strumiennica zamiast kata

Witam, ma ktos zalozona strumiennice w miejscu katalizatora?

Zastanawiam sie nad zastapieniem go strumiennica szczelinowa MICHAELA, ktora podobno podnosi moment obrotowy i jako-tako wycisza wydech :-| Jezdzilem juz civicem 1.3 bez kata i to co mi sie podobalo to przyspieszenie i dzwiek ale elastycznosc.. co najmniej kiepska :-/

Jesli macie zalozona jakakolwiek strumiennice wydechu, napiszcie co sie zmienilo na lepsze a co na gorsze.

Pozdrawiam!

Ja mam u siebie strumiennicę ze sportowym wydechem, ale to już poprzedni właściciel zakładał. U mnie auto cicho nie chodzi, bo jak już pisałem, mam sportowy wydech, ale na szczęście nie robi jakiegoś hałasu jak inne czołgi, bo nie nawidzę głośnego wydechu. Nie wiem jak taka Honda z tym silnikiem chodzi na katalizatorze, ale na strumiennicy pocisk niezły, mimo 75 KM Ale z kolei te Civici są takie mocne, więc nie wiem do końca jak to z tą strumiennicą jest.

Comment

podpinam sie pod posta... rowniez chcialbym wiedziec jak sie z czyms takim jezdzi...

Comment

witam mam civica 98 1.4 is 16v 90 km mam zalozona strumiennice i raczej moge powiedziec ze jezeli kat jest w dobrym stanie to szkoda pieniedzy nic szcegulnego po wymianie sie nie dzieje

Comment

Witaj piotrek w no wlsnie chodzi o to, ze kat jest do dupy :-/ caly czas sie zapycha i do tego dzwoni... Bylem wczoraj w sklepie z czesciami zapytac sie o ceny nowego, to koles powiedzial, ze powinno sie zamknac w 400zl :-? szkoda troche kasy na to..

A jak sie zmienil dzwiek wydechu po zalozeniu strumiennicy :?: jest duzo glosniej :?: czy moze nie wiele sie zmienilo..?

Pozdrawiam

Comment

Witam! Mam 1.4 iS z 96r. Założyłem strumiennicę, bo miałem zapchanego kata...Wielkich zmian nie ma...Może troszkę szybciej się wkręca na wyższych obrotach... elastyczności, ta sama...głośniej-->może troszkę...ale mam kompletny , sportowy układ wydechowy i nie wsłuchuję się zbytnio :P ogólnie, jak ktoś ma problemy z katem to nie ma sensu kupować nowego tylko założyć strumiennicę

Comment

jestem za strumienica :-)

Comment

wywalilem kata w swoim d13b2 posiadam sportowy wydech i powiem ci ze mocowo jest to samo a z glosnoscia troche ciszej...u nas za kata zakladaja caly nowy wydech od poczatku do konca wiec mi sie oplacalo)))

Comment

a ja słyszałem ze najlepiej jest wspawar zwykła rurke bo honda musi miec na wydechu jakes cisnienie a jak damy strumiennice to przyspiesza predkosc spalin i jest gorzej, mam strumiennice i tylko jeden sportowy tlumik chodzi fajnie ale zeby jakies rużnice było widac to nie bardzo 1.5 16V d15b2

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
                  Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

ja wywalilem kata wczoraj wlasnie wspawalem rurke .... inny dzwiek zrobiul sie wydechu - jak dla mnie nawet lepszy bo tak nie dudni choc jest ciut glosniejszy to nie ma tego echa. poki co sprawdzalem brzmienie to na wydechu z silencerem. Dzis zobacze jak jest z wydechem bez silencera ( tu narobi troche chalasu ale mimo tego ze kat byl w dosyc dobrym stanie to czuc przyrost mocy - oczywiscie to honda wiec na wyzszych obrotach czuc wiekszy przyrost. Bez silencera powinno byc jescze lepiej. No i na wolnych obrotach widac i slychac ze spaliny szybciej opuszczaja uklad wydechowy.

Comment

nie chce zakładać nowego tematu przypne sie do tegomam pytanie. jakie są skutki zapchanego kata? podejrzewam ze u mnie moze byc zapchany - duże spalanie w cyklu miejskim, na trasie w normie, metaliczny dzwiek przy dodawaniu gazu na niskich obrotach, zdarza sie nierówna praca silnika na biegu jalowym (-+200 obr/min).filtry wymienione, krokowy wyczyszczony, doradzcie koledzy. i co myslicie o tym TŁUMIK ZA KATALIZATOR - SEAT SKODA AUDI VW HONDA (712854817) - motoAllegro. nie stac mnie na nowy katalizator

Comment

a w cyklu miejskim jezdzisz krotkie dystanse ? bo jesli tak to zawsze wieksze spalanie bedzie ..... a sprawdziles czy masz kata wogole ? bo takie metaliczne klekotanie ( rezonans) to u mnie sie pojawia od 2500 obrotow ( mam rurke zamiast kata). Strumienicy nie zakladaj .... jesli juz to rurka lub hi flow converter .... a to co pokazujesz to to wlasnie taka strumienica uniwersalna jest do ktorej musisz dospawac flansze i kolnierz.
                        Last edited by Gość; 26-08-2009, 14:03.

Comment

a jezeli uszkodzony jest kat to powinno wywalić błąd?bo u mnie zadnego błędu nie ma. przewznie zalewam okolo 8 litrow i starcza mi to na 50- 60km jazdy miejskiej, bardzo krotkie dystanse, wiem ze powinien palic wiecej przy takiej jezdzie ale nie az tyle. wczesniej kolo 8 palil, na trasie zszedł mi nawet do 5,2. katalizator jest tylko nie wiadomo czy w srodku cos zostalo. a czy jak wspawam rure to checka mi nie wywali??

Comment

zastanawiam sie nad zamontowaniem strumiennicy
                            kolega zrobi mi za dwie dychy wstawia nierdzewke i wycina kata warto??
                            ostatnio poczułem smród zgnitych jaj z wydechu wiec kat chyba juz sie zuzyl...??
                            co o tym myslicie?

Comment

wstaw przelotowke... a podobno smierdzi zgnilymi jajami jak sie kat zapycha

Comment

Working...
                              X