Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Luz zaworowy przy LPG

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tak jak poprzednio pisałem, luzy sobie sprawdziłem.
    Pierwsza kontrola wykona była po przejechaniu ok 40tys km na lpg - nic nie musiałem regulować.
    Kolejną kontrolę wykonałem w lutym tego roku.
    Nie było żadnych różnic wobec luzów, z poprzednich pomiarów, ale doszukawszy się wartości prawidłowych zdecydowałem się zmniejszyć luzy do wymiarów zalecanych.
    Korektę wykonałem tak na ssących jak i na wydechowych zaworach.
    Przyznam szczerze, że w styczniu słyszałem lekki klepanie, więc zabrałem się za robotę..
    Po regulacji luzów wszystko jest ok, aktualnie doprowadziłem dodatkowo poprawki w mapach gazowych, pojeżdżę do przyszłego roku, tak,żeby dystans był bardziej okazały i kolejny raz podniosę mapę zaworową dla kontroli.
    Przygotuję sobie dodatkowo uszczelkę pod kapę, bo do tej pory nie wymieniłem a wygląda już nieciekawie, choć na razie nie cieknie..

Czy Reinz będzie wystarczający dla hondy ?

Comment

Zamieszczone przez zadra Zobacz posta

Czy Reinz będzie wystarczający dla hondy ?
      Oczywiście. Tylko pamiętać o dolaniu silikonu na łączeniu przy łańcuchu rozrządu, większa kropla jak ziarnko grochu TU wyjaśnia..
      Dokręcić do oporu, ale bez wielkiej siły i trzyma jak złoto. Jak będą tanie to weź sobie dwie, szkoda płacić za każdą przesyłkę przy takiej taniosze.

Comment

Ja nie stosuje żadnej pasty uszczelniającej, tylko oryginalna uszczelka jeszcze od nowości w moim r20a3.

Comment

Working...
        X