Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalacja BRC przerywa, telepie silnikiem i czasem gaśnie - czyszczenie listwy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Instalacja BRC przerywa, telepie silnikiem i czasem gaśnie - czyszczenie listwy

Witajcie

Auto na gazie przerywa, telepie silnikiem i czasem gaśnie. prawdopodobnie listwa do czyszczenia(pomysł jednego z użytkowników forum). Obejrzałem kilka filmików na YouTube, wydawało sie proste wiec spróbowałem

Niestety moje cewki nie sa rozbieralne tak jak te na filmikach.

Znam sposób czyszczenia przy użyciu prostownika, strzykawki i denaturatu, aczkolwiek boje sie tego zrobić mając na uwadze to, ze jedna cewka to Ok 250 zł. Nie wiem jakim natężeniem prądu ja potraktować.
    Jakiś pomysł ?

IMG_4094.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

w tytule wątka jest kategoryczny zakaz pisania słów "pomocy" i "porblem" - Regulamin pkt 5. sabotujesz w ten sposób wyszukiwarkę - tu nie ma innych tematów jak problemy. Temat zmieniłem.
    Last edited by rambo7; 07-06-2018, 09:52. Powód: Regulamin pkt 5.

Po pierwsze, turbo wieśniacko ta instalacja jest założona, patrząc na nią pierwsze co myśle: ten kto to zakładał miał zerowe pojęcie o montażu LPG.
    Apropo defacto jeśli to Ty zlecałeś komuś montaż gazu, to zmieniłbym warsztat.

Po drugie, skoro boisz się działać na własna odpowiedzialność, zawieź to do osób, które się tym zajmują... Nie wszyscy powiedzą, że jest do wyrzucenia / wymiany na nową. Niech przeczyszą, przy tobie, a potem zobacz czy jest różnica. Jeśli nie, to faktycznie jest do wymiany i trzeba będzie odżałować...
    FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

Zamieszczone przez Amek Zobacz posta
      Po pierwsze, turbo wieśniacko ta instalacja jest założona, patrząc na nią pierwsze co myśle: ten kto to zakładał miał zerowe pojęcie o montażu LPG.
      Apropo defacto jeśli to Ty zlecałeś komuś montaż gazu, to zmieniłbym warsztat.

Po drugie, skoro boisz się działać na własna odpowiedzialność, zawieź to do osób, które się tym zajmują... Nie wszyscy powiedzą, że jest do wyrzucenia / wymiany na nową. Niech przeczyszą, przy tobie, a potem zobacz czy jest różnica. Jeśli nie, to faktycznie jest do wymiany i trzeba będzie odżałować...
      Kupiłem juz z gazem, był montowany przy 9tys km, teraz ma 43tys i zaczął telepać na gazie.

Nie to ze boje sie działać, nigdzie tego nie napisałem. Bardziej chodzi o to ze nigdzie nie moge znaleźć info jakie napięcie potrzebują te cewki zeby je przeczyścić, a spalić to nie sztuka

Comment

Wtryski powinne lekko wytrzymać 80000 km, moje mają gwarancje do 150000 km, więc dziwna sprawa z nimi...

Comment

Zamieszczone przez Amek Zobacz posta
          Wtryski powinne lekko wytrzymać 80000 km, moje mają gwarancje do 150000 km, więc dziwna sprawa z nimi...
          Przeczytaj jeszcze raz czego dotyczy temat

Comment

Heh, Pardon.

Comment

Zamieszczone przez thunderloq Zobacz posta
              Przeczytaj jeszcze raz czego dotyczy temat
              No czego? Chcesz czyścić wtryskiwacze .
              Kupujesz zmywacz do tarcz ,wypinasz puszkę filtra fazy lotnej od strony reduktora ,dajesz do pionu ,wypełniasz zmywaczm razem z listwą i zapinasz na miejsce. Potem rozpędzasz motor i przełączasz na gaz,a jak zacznie zdychać to znowu na benę.Jeśli winny jest syf to to go wymyje.
              Sposób kontrowersyjny,ale sprawdzony i działający,robię to sam przy każdym serwisie swojej instalki i wtryski mi się jeszcze nigdy nie pokleiły.
              Wtryski działają na pełnym napięciu jak się upierasz na sposoby ze strzykawkami,tylko bidy nie narób.
              Osobiście to wypinał bym wtryski po jednym i znalazł który to cylinder wadzi,a potem dany wtryskiwacz zamienił z innym i sprawdził czy objaw się przeniósł,bo może szukasz nie tam.

Comment

Working...
              X