Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic VI 1,4 Hatchback 2000r. - dodatkowa czerwona kontrolka gazu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic VI 1,4 Hatchback 2000r. - dodatkowa czerwona kontrolka gazu

Cześć wszystkim
    Na wstępie powiem, że jestem nowa i nie do końca wszystko ogarniam.
    Zakupiłam jakiś czas temu Civice, wszystko pięknie szło, aż do czasu jak zaczęła palić się kontrolna na włącznikiem instalacji gazowej BRC. Posiadam standardową Sequent 24MY07, Sequent P&D. Nad centralką zaczęła palić się dodatkowa dioda (na załączonym zdjęciu). Pytałam wśród znajomych, którzy znają się na rzeczy, ale nikt nie wie co owa kontrolka wskazuje, żadnej informacji w internecie też nie mogę znaleźć
    Na początku dioda sporadycznie pojawiała się przy przyśpieszaniu. Aktualnie świeci się ona cały czas przy dodawaniu gazu, ewentualnie gaśnie na chwilę - w momencie zmniejszania obrotów przy hamowaniu silnikiem (z opóźnieniem kilku sekundowym, a że jeżdżę dużo po mieście to rzadko). Świeci się także zawsze podczas postoju.
    Przegląd był robiony w kwietniu 2015. Samochód nie stracił na mocy. 2 miesiące temu wymieniałam wszystkie filtry, olej i rozrząd. Oprócz problemu z kontrolką samochód wpada w rezonans przy 2 tys. obrotów. Nie wiem czy nie będzie to połączone, więc wolę napisać.
    Jesteście mi w stanie powiedzieć chociaż co może być nie tak? Bo ciężko z brakiem jakiejkolwiek wiedzy o problemie pojechać do mechanika, który swoje zarobi...
    15967729_1442942849051889_68181776_o.jpg

Pozdrawiam

To nie jest kontrolka od gazu,a przynajmniej nie jest to wytwór BRC.
    Niestety jest to patent jakiegoś MacGivera i jedynym sposobem sprawdzenia tego,jest jazda po nitce do klębka,chyba ze uda sie o to wypytac poprzedniego właściciela.Całkiem możliwe ze jest to dioda od jakiegoś systemu zabezpieczającego,która w skutek uszkodzonego któregoś przyłącza, przez czysty przypadek działa równo z silnikiem Nie szukaj w internecie, nie znajdziesz konkretnej odpowiedzi na pytanie "od czego to jest",bo choc jest to typowa dioda od alarmu,to jednak może być od wszystkiego.Jedyne co mi do głowy przychodzi,to to ze może ktoś ja zaadaptował jako lampkę ostrzegawczą niskiego poziomu płynu hamulcowego.

Comment

Mam też taka kontrolke w MB3, tylko jest koloru zielonego. Jak włączę awaryjne to wtedy miga. Jak włączę kierunkowskaz w lewo to tez miga, lecz co drugie lub trzecie zapalenie się kierunkowskaza.

Nie mam pojęcia po co to, od czego to jest.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez wwa00 Zobacz posta
        Nie mam pojęcia po co to, od czego to jest.
        Ja wiem do czego to- do wycięcia

Comment

Working...
        X