Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korek wlewu gazu w CIVIC VIII - gdzie macie zamontowany u siebie w autach?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Korek wlewu gazu w CIVIC VIII - gdzie macie zamontowany u siebie w autach?

Witam,
    Jak w temacie, zastanwiam się czy ktoś umieścił wlew do gazu w swoej hani w jakimś nietypowym miejscu, jeśli tak to proszę o info,
    mam w tej chwili u siebie zamontowany w hokeju w dolnej częsci po środku.
    a Ty.. ? >

Pamiętam jak montowałem gaz w epce, to majster gaziarz mi zamontowal wlew pod klapką wlewu benzyny. Chwalił się że w ufoku próbowali na wszystkie strony i im się nie udało zamontować jak w epce. Poszło w zderzak.

Comment

Ja w slk i sebringu też miałem we wlewie, w civic to nie przejdzie będę zmieniał tylni hokej na po liftowy i wolałbym wlew upchac w inne miejsce niż środek zderzaka..Czekam na Wasze miejsca

Comment

W ufo można zamontować wlew pod klapką wlewu paliwa.
        Z tym, że trzeba będzie do tankowania montować przedłużkę.
        Civic VIII 1.8 Executive

Comment

Dzięki !! jeśli mój gazo-majster upcha wlew pod klapkę będzie kozak, w środę to sprawdzę. Robie przegląd gazu

Comment

Jest możliwość montażu pod klapką wlewu paliwa bo sam tak mam ale przedłużka potrzebna co moim zdaniem nie jest problemem
            MOJA CZARNULA - http://www.civicforum.pl/showthread....455#post240455

Comment

Ja mam w mojej właśnie przy wlewie do paliwa, jak przedmówca. Przy tankowaniu trzeba wkręcić wlew do LPG. Jestem zadowolona, bo zderzaka nie tknęli i generalnie z zewnątrz nie widać, że ona w gazie. Mój partner w Getzie też tak ma i też sobie chwali. Teraz już generalnie w większości warsztatów gazowych chyba tak montują.

Comment

Jak jest możliwość to warto robić tak wlew. Po pierwsze żaden syf się nie do dostaje (piach itp), nie szpeci się auta a wkręcanie dodatkowej przejściówki nie stanowi żadnego problemu, tym bardziej że dostaje się ją w zestawie do instalacji.

Comment

Zgadzam się, że jak jest możliwośc warto ukry wlew do gazy w klapce, tak też zrobię.

Comment

Zdjęcie słabe bo późno - oczywiście nie ma rdzy tylko tak na zdjęciu wygląda.
                    DSC_0028.jpg

Comment

Również mam pod klapką paliwa - przedłużka wkręcana przy każdym tankowaniu. Co ciekawe, gdzieś na forum widziałem że ktoś miał zamontowane bez przedłużki i mieściło się pod klapką, ale nie wiem czy to możliwe :-)

Myślałem że wkręcanie przedłużki będzie mocno uciążliwe i bałem się czy po jakimś czasie odrzut pistoletu nie zwichruje wlewu, ale okazało się, że to żaden problem, solidna sprawa, trzeba tylko pamiętać, że przedłużka po tankowaniu robi się lodowata

Comment

Ja też mam obok wlewu paliwa ix gen. Do tankowania używam rękawiczek i lodowata przedłużka nie stanowi problemu.

Comment

odświeżę trochę temat.
                          W moim aucie -sedan 2007r 1,8 lpg udało się wstawić wlew gazu do wnęki wlewu paliwa razem z przejściówką.
                          Taki montaż niesie za sobą potrzebę wykręcenia przejściówki w przypadku tankowania Pb, bo szeroka część przejściówki zakrywa obrysem korek wlewu paliwa, ale przyzwyczajony z poprzednich aut zalewam Pb "pod korek" i mam spokój na wiele kkm, więc wykręcanie przejściówki w takim przypadku jest sporadyczne.

Zrobię zdjęcie, bo po zmianie telefonu nie mam ich w zasobach podręcznych i postaram się wstawić w temacie- może ktoś również pójdzie w moje ślady.

Comment

Doprawdy nie wiem, w jaki sposób edytować swoje wcześniejsze posty; bardzo przepraszam,że piszę posty jeden po drugim - może moderator pomoże i sklei w całość.
                            Obiecana fotka wlewu LPG we wnęce wlewu Pb - króciec tankowania w całości mieści się pod klapką a ta bez problemu się zamyka.
                            DSC_1431 wlew gazu.jpg

Comment

Ja też mam pod klapką i jestem bardzo zadowolony.

IMG_20180803_192056.jpg

Comment

Working...
                              X