Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana butli. Czy wielozawór jest uniwersalny?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana butli. Czy wielozawór jest uniwersalny?

Witam.
    Czeka mnie wymiana butli. W mojej okolicy ceny butli wynosi od 350zł. Na allegro znalazłem w dużo niższej cenie:

Czy ta butla jest warta uwagi? I czy musiałbym kupić nowy wielozawór, czy są one uniwersalne?

Pozdrawiam

Co do wielozaworu, to jak jest w dobrym stanie to może zostać. Ja jak wymieniałem butle u siebie to niestety wielozawór nie nadawał sie do użytku to wymieniona całość.

Co do samej butli to musisz doliczyć do tego jeszcze 20PLN wysyłka i robocizna gaziarza... Więc nie wiem czy w ogóle wyjdzie cos taniej od tego 350zł co napisałeś.

Co do samej marki zbiornika to chyba najpopularniejsze to STAKO i te mogę polecić bo używałem przez ostanie 8 lat a tej marki nie znam... Ale tu myślę, znaczenia większego nie ma.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Kupiłem dokładnie tę samą butlę. Zerknij na stronę ich sklepu, bo może być dostępna ze wszystkimi uszczelkami i beczułkami za tę samą cenę lub niższą (brak prowizji dla allegro) - ja tak kupiłem.
      Mój wielozawór (Tomasetto Achille AT02) podszedł idealnie. Wyjeżdża gaz do zera i wchodzi tyle samo ile przed zmianą butli. Jeśli stara butla ma ten sam rozmiar, to nie powinno być problemów.
      Co do montażu. Ta butla ma otwory w linii prostopadłej do wielozaworu. Ja miałem po skosie więc musiałem wiercić nowy otwór (wykorzystałem jeden stary). Otwór na kominek też musiałem nowy wiercić.
      Butla ma wszystkie papiery i przegląd przeszedłem bezproblemowo.
      Może Ci się przyda:
      Witam jako, że to mój pierwszy post. Zamierzam wymienić butlę lpg w Hondzie Civic VII. Przejrzałem kilka tematów ale jestem wzrokowcem i opisy niewiele mi ...

Comment

Mam zamiar sam montować, więc odpada gaziarza odpada. Wielozawór myślę, że jest dobrej kondycji.
        Nie jestem pewny czy otwory będą pasowały, ale to jest do opanowania.
        Dzięki za opinię

Comment

Working...
        X