Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

złe wskazanie stanu paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• złe wskazanie stanu paliwa

Witam ostatnio włożyłem gaz do mojego civica 1,8 VIII gen. instalacja działa bardzo dobrze tylko pojawił się problem ze wskaźnikiem stanu paliwa ubywa go tak jak bym normalnie jeździł na benzynie a jeżdżę na gazie. Wydaje mi się że paliwo fizycznie jest w baku bo nie ma opcji żeby tyle go zużył zanim auto przełączy się na gaz. Wie ktoś o co z tym chodzi?

W naszych autkach potrzebny jest emulator poziomu paliwa. Być może gazownik o tym nie wiedział lub zamontował zły egzemplarz. Podobno nie wszystkie działają.

Comment

AEB emulator załatwi spraę, dedykowany do modelu:

Sklep internetowy części LPG. Ekspresowa wysyłka, najniższe ceny! Bogata oferta części do samochodowych instalacji gazowych LPG. W ofercie posiadamy reduktory, parowniki, listwy wtryskowe, wtryski sekwencyjne, zbiorniki, akcesoria lpg i wiele więcej.

Ten jest najbardziej precyzyjny z emulatorów.
      Pozdrawiam

Comment

Odgrzebię temat chcąc podzielić się cennym spostrzeżeniem

przed instalacją emulatora itp warto trochę pojeździć na samym gazie. W moim Ufo mam zatankowane ok pół zbiornika benzyny - przy jeździe na gazie wskazówka systematycznie szła w dół, kiedy docierała w okolice rezerwy, samodzielnie podnosiła się do faktycznego stanu połowy zbiornika. Instalacja LPG jest świeża, więc dopiero dwukrotnie przejechałem dystans który pozwoliłby komputerowi na zapalenie rezerwy i dwukrotnie wskazówka zachowała się w ten sposób, więc myślę, że będzie tak także w przyszłości i na razie pomysł zamontowania emulatora porzucam.

Comment

Zamieszczone przez szuwi Zobacz posta
          przy jeździe na gazie wskazówka systematycznie szła w dół, kiedy docierała w okolice rezerwy, samodzielnie podnosiła się do faktycznego stanu połowy zbiornika.
          Mam dokładnie tak samo, jednak trochę mi to przeszkadza.
          Emulator załatwiłby sprawę?

Warto nadrobić Regulamin w punkcie 2. Tam pisze gdzie piszemy pierwszy post.
          Last edited by rambo7; 15-12-2016, 19:39. Powód: Regulamin.

Comment

Emulator resetuje wskaźnik z każdym odpaleniem silnika, więc podczas dłuższej trasy wskaźnik i tak będzie spadał. No chyba że będziesz specjalnie robił autostradowe postoje

Comment

temat trochę nie pasuje, ale nie chcę tworzyć nowego.
              Od 100 km jestem posiadaczem LPG w mojej Hance IX Gen 1.8.
              Mam pytanko, co de facto pokazuje chwilowe spalanie? Pokazuje spalanie LPG czy to niemożliwe?

Comment

niemożliwe - komputer pokazuje algorytm spalania benzyny, więc zawsze LPG wyjdzie nieco więcej

U mnie w VIII kiedy na tarczach mam spalanie 6 l / 100 km, faktycznie wychodzi 8-9 l LPG, ale ósemka była słynna z tego, że zaniżała nawet spalanie benzyny o ok. pół litra - litr na setkę
                Z tego co czytałem w IX komputer pokazywał faktyczne spalanie nie bawiąc się w czarowanie, więc w Twoim przypadku różnica powinna być nieco mniejsza

przy okazji zamieszczę tylko update moich spostrzeżeń odnośnie samego wskaźnika paliwa w aucie:

dwukrotnie strzałka podnosiła się z chwilą wejścia w poziom rezerwy, niestety to się zmieniło - obecnie wskaźnik osiąga rezerwę i potrafi przejechać na niej kilkadziesiąt kilometrów alarmując kolejnymi komunikatami o braku paliwa, dopiero później 'odbija' do stanu faktycznego.
                Emulator wciąż więc nie jest potrzebny, choć miałem duszę na ramieniu pomykając autostradą zastanawiając się, czy auto czasem mi nie stanie mimo faktu, że paliwa w zbiorniku jest połowa, a dodatkowo LPG w butli.
                Last edited by szuwi; 08-05-2017, 22:12.

Comment

Working...
                X