Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAKI MAX rozmiar butli?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• JAKI MAX rozmiar butli?

Witam !
    Planuję zwiększyć butlę na większą.(aktualnie mam 45litrów 600x200)
    np z oferty

Mierzyłem miarką i wydaje mi się że wejdzie. Jestem świadomy że dywanik bagażnika troszkę może się podnieść.

53 litry 630/220.
    Czy ktoś wstawiał już taką do civica?

Czyli chcesz zwiększyć pojemność o ( 53-45 )x 0,8 i móc bez tankowania przejechać dodatkowe powiedzmy 60 km ? Zwiększając masę a więc i spalanie ?
    Ten mój wpis jest niejako OT bo nie mam instalacji lpg ale sama idea jest dla mnie niezrozumiała. Tym bardziej, ze jak sam piszesz ograniczysz też funkcjonalność bagażnika. W imię jakiej wartości ?
    Pzdr.

Comment

Zdecydowanie popieram zdanie Syriusza.

Raz ze butla wyzsza (niby tylko 2cm) i znacznie utrudni uzytkowanie bagaznika. Sam mam butle 45 i jak w przyszlym roku bede wymienial to poszukam gdzies mniejszej tak aby jak najmniej uszczuplic przestrzen bagaznika.

Jesli chodzi o srednice to skoro masz 45l to pewnie masz taka sama srednice jak ja. I szczerze Ci powiem ze te 3cm (znowu niby niewiele) hmm No powiem Ci tyle ze ja tego nie widze... U mnie 45l jest mozna powiedziec prawie na styk... No nie wiem.

Moim zdaniem liczac ''plusy dodatnie'' i ''plusy ujemne'' to gra nie warta swieczki... Zrobisz te 60km czy 70km wiecej - zgoda. Ale stacji LPG jest na tyle, ze mozna tankowac co 200km.
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Powiem tak .. przymierzę butlę w czwartek jak będzie wyglądać. Jak nie będzie ładnie pasowała to wezmę mniejszą. W przypadku mojego samochodu zmiana butli to 100km więcej na tankowaniu. Jak dla mnie wygoda. Mam inny samochód (duużo mniejszy bagażnik.. vw new beetle) - butla 53 litry wchodzi bez problemu. A co do wagi.. to chyba 10kg więcej nie będzie miało aż takiego dużego wpływu na spalanie

Comment

Zdecydowałem się na butlę 48 litrów firmy Stako. Pasuje idealnie jak poprzednia.Dzięki za rady by nie montować 53l. Delikatnie jedynie podgiąłem pływak. Ostatnio na butli przejechałem 555km( co jest dla mnie zadowalającym wynikiem) Był to cykl mieszany trasa- miasto. Osobiście polecam !!!

Comment

Working...
          X