Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 1.8 140 KM, OMVL REG FAST CZY HANA ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 1.8 140 KM, OMVL REG FAST CZY HANA ?

Witam wszystkich jak wielu z Was stoje przed trudnym wyborem skonfigurowania instalacji gazowej do samochodu jak w temacie. Czytam różne fora na bieżąco i już byłem zdecydowany na taki zestaw :
    1. stag 300 premium
    2.hana 2000 zielone
    3.reduktor ACR01
    (cena ok. 2600 zł)
    do momentu kontaktu z gazownikiem ( opinie ma dobra, sprawdzony ). Pan gazownik powiedział, że to bardzo dobry zestaw i na pewno bedzie wszytko dobrze hulało, tylko zasugerował mi czy jest sens kupować wtryskiwacze hana ... ?
    Jego zestaw to :
    1. stag 300 premium
    2. omvl reg fast
    3. zavoli 220 ( czy zeta 220 coś takiego)
    (cena ok. 2400 zł)
    Jego zdanie na temat hana jest jak najbardziej dobre i zdaża mu się montowac tylko mówił, że w przypadku awarii wtryskiwacza koszt naprawy jest dużo większy bo one są nierozbieralne. Mówił, że na omvl tez będzie wszystko dobrze śmigało i są tańsze i w przypadku awarii, prosta i tania naprawa. Śledziłem to forum i gazowe i nigdzie nie znalazłem informacji na temat wyższości wtryskiwaczy hana nad regami stad właśnie moje pytania: Czy warto dopłacać do hana ? Czy rzeczywiście są lepsze ? Czego je wszyscy polecają ? czy to nie jest jakiś mit może

Z tego względu, że jestem laikiem proszę o jakieś uzasadnienia. Z góry dziekuje

ja za Staga 4 zwykłego (nie premium ani plus), hany 2000 (nie pamiętam koloru) i Alaskę płaciłem 2900, na Śląsku w Zbrosławicach (koło Gliwic).

Dopłaciłbym na Twoim miejscu do Hany bo jeśli wtryski Ci padną i tego szybko nie zauważysz to potem może paść Ci głowica, a Hany są sprawdzone. Popytaj może na lpg-forum.pl o różnice w tych sprzętach i wtedy się decyduj, na tamtym forum dokładniej Ci wytłumaczą co i dlaczego jest lepsze.

Comment

ja mam u siebie omvl reg fasty jezdze na nich juz 50tys i jest ok zestaw naprawczy do nich kosztuje 90zł i wymiana jest banalnie prosta a jak wtryski zaczynaja nawalac mozna to poznac u mnie raz sie zdarzyło ze za bogata mieszanke na wolnych obrotach podawały ale szybka regulacja elektroniki pomogła ok 10min u fachowca gratis co mnie zdziwiło pytałem o hany czy sa dobre mówił ze sa napewno szybsze ale 3 razy droższe
      Last edited by jump23; 22-08-2012, 20:56.

Comment

Wspomniane Hany jedne z lepszych wtryskiwaczy i komp Tech 214 bardziej rozwojowy i lepsze wsparcie techniczne i kalibracja mapki tak na szybko .

Comment

Drodzy forumowicze - jak ocenicie taki zestaw do Civica 1.8?
          KME Nevo
          KME TUR
          Alex 360
          Barracuda pojedyncza Parker
          Maflow
          + butla grodków 45l
          Faro

Comment

będzie jeździć bez problemu, tylko założenie i wystrojenie ważne

Comment

Working...
            X