Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D13b2 jakie swiece do lpg

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D13b2 jakie swiece do lpg

Witam jestem zielony jakie swiece kupic do hondy 1.3 d13b2
    moga byc linki z Allegro jesli ktos ma czas i chce pomoc prosze o odp
    Z gory dziekuje i pozdrawiam BORSUK

Witaj.
    Przykładowo te: NGK BKR6E-11.
    Last edited by syriuszteam; 17-05-2012, 23:22. Powód: uzupełnienie

Comment

ktos ma jeszcze jakies propozycje?

Comment

0 242 235 667 BOSCH
        K20TT DENSO
        Pzdr.
        Ps. Z Twoich wątpliwości i umiejscowieniu posta wyciągam wniosek, że szukasz świec "do lpg". To pewnego rodzaju magia. Mieszanka paliwowa jaka by nie była ulegnie zapłonowi, jeśli użyjesz świec adekwatnych do prądu jaki wyindukuje cewka zapłonowa. Oczywiście nie piszę o truiźmie jakim są podstawowe parametry fizyczne pozwalające ją wkręcić ( średnica, długość gwintu ). W każdym katalogu producenta świec znajdziesz te do twojego silnika. Zadecyduje cena i częściowo opinie. Natomiast nie demonizuj rodzaju mieszanki powietrzno-paliwowej. Jeśli gniazda zaworów nie poddają się lpg, to świeca też to zniesie. Najwyżej te tańsze wymienisz po 10 tys. km a nie po 50 tys.
        Last edited by syriuszteam; 18-05-2012, 11:32. Powód: uzupełnienie

Comment

biorąc pod uwage że jeździsz na lpg ja również wtedy wymiana świec w civicu jest zalecana co 20 tyś czyli wtedy też zaleca sie regulację zaworów a świeczki wkładam zawsze ngk ewentualnie denso i jest ok

Comment

Dowiedziałem sie w sklepie motoryzacyjnym ze swiece zwykłe do benzyny wimienia sie co 15 000 km jesli auto ma lpg poniewaz jest wieksza tempertura splania a gazowe co 45 000km to tez zależy od producenta..
            temat uwazam za zamikniety.
            dz pozdrawiam

Comment

Working...
            X