Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bezpiecznik back up ma wpływ na reset gazu?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• bezpiecznik back up ma wpływ na reset gazu?

Witam forumowiczów.
    Mam w planach czyszczenie silniczka krokowego i wiem ze po nim trzeba robić reset i naukę. i moje pytanie jest jak w temacie: czy po wyjęciu bezpiecznika back up zresetuje mi się również komputer od gazu? Niedawno byłem na regulacji lpg i gazownik powiedział ze rozregulował się ponieważ miałem za słaby aku i nie wiem czy w to wierzyć.
    Pozdrawiam

ja też wymianiałem akumulator bo stary już padł i nic się nie stało z instalacją nierozlegulowała się a po wyjęciu tego bezpiecznika zresetujesz komputer ale od silnika nie od lpg bo to by była głupotaza każdym razem co odłączysz klemę od aku to musiałbyś jeździć do gazownika

Comment

też mi się tak wydawało że aku nie ma z tym nic wspólnego ale chciałem się upewnić. Muszę zmienić gazownika Dzięki i pozdrawiam

Comment

Witam Panowie.
        Temat dosyć zakurzony ale jestem zmuszony go odświeżyć. Jestem właśnie po resecie kompa za pomocą bezpiecznika buck up i cóż, problem powstał. Po zabiegu auto na benzynie spisuje się bardzo dobrze (wrażenie poprawy w stosunku do okresu przed resetem) a na gazie falowanie obrotów na jałowym, odczuwalny brak mocy. Pytanie co poszło nie tak, w czym jest problem. Może ktoś coś wymyśli.

Dodam że po resecie jazdę próbną/programową wykonałem na benzynie.
        Last edited by arturo13; 15-02-2015, 15:52.

Comment

na logikę to tak, jeśli obroty falują nadal po np. 20km jazdy - to coś w instalacji lpg. Jeśli falują na jałowym po odpaleniu na zimnym i falują na jałowym podczas zatrzymania do 6km jazdy - to krokowcem bym sie zajął.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
          X