Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki mikser LPG do hondy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaki mikser LPG do hondy

Witam mam zamiar założyć instalację LPG do mojej Hani.
    i mam takie pytanie:
    Jaki mikser do gazu będzie pasował??
    Honda civic 92r 1.5 90km silnik d15b2.
    Last edited by jarek217; 29-03-2011, 16:21.

W dziale technicznym jest odrębny dział nazwany INSTALACJE LPG i tam powinieneś umieścić ten temat.
    Zapoznaj się ze strona główna forum, a wszystko powinno Ci się rozjaśnić!!

Comment

Ja Ci kolego polecam Blosa zamiast standardowego miksera.
      Autko śmiga mi bez problemów na lpg. W zasadzie to nie widać różnicy między pb a lpg.(przynajmniej w jeździe, bo na stacji benzynowej już tak :])
      BTW.
      Przed założeniem lpg sprawdź stan ukł. zapłonowego. Ja tego nie zrobiłem i zbierałem szczątki tej czarnej puszki po ulicy

Comment

Najlepiej z jak najwieksza srednica wewnetrzna, tak zeby nie dlawic dolotu. Mi szpec powiedzial ze mam chyba mikser od felicji (za mala srednica wew.) i przez to duze spalanie na Pb i niemoznosc wyciagniecia mocy z lpg.

Comment

Założyłem Instalacje BRC Just i jak na razie jestem zadowolony .

Comment

Od siebie mogę polecić Blosa. Tak jak kolega wyżej.

Comment

a ja ci moge sprzedac od własnie takiego silnika całą ta puszke z mikserem bo ja założyłem kolektor od d16z6 i to mam zbedne, miałem stożek i mi honda chodziła pieknie jak na LPG, nie strzelała, miała moc, paliła ok 9-9.5L gazu zależy od jazdy ale miałem krótsza skrzynie to tez swoje robi

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
              Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Panowie podepnę się pod temat. Z tego co widziałem te BLOSy to chyba nie ma opcji żeby go założyć do D14Z2 z pionowa przepustnica i pucha nad nią...

Powiedzcie mi, kto potrafi, jaka najlepsza by była średnica miksera. Po kuponie pojechałem do gaziarza żeby ogarnąć regulacje bo mi parskała i potrafiła pierdnąć w dolot...

Powiedział ze jest za duza średnica miksera i wsadził inny o wiele węższy... Wiem ze ciężko może być jednoznacznie stwierdzić jaka będzie najlepsza średnica ale może ktoś używa i byłby w stanie w przybliżeniu podać optymalna średnice miksera żeby to najlepiej chodziło.

taki byl stary mikser:

a taki jest teraz:

Z góry dzięki i pozdro
                The 1st. - EJ9
                The 2nd. - ES7
                The 3rd. - FD7
                The 4th. - CU2
                ------------------------------------------------------------------

Comment

Z mikserami jest tak, że nie mogą być zbyt duże bo wtedy silnik nie będzie ciągnął gazu z miksera i de facto nie będzie on spełniał swojej funkcji. Za mały z kolei będzie powodował zamulenie silnika.

a jeśli jesteś z Krakowa, to spróbuj skontaktować się z tą firmą https://autonagaz.net/. To (wg ludzi z lpg-forum.pl) jest jedyny z wartych polecenia gazowników w Krakowie i Ci pomogą. Lecz jeśli Hondzia jeździ dobrze to nic nie zmieniaj.
                  Last edited by qzyck; 24-08-2012, 18:20.

Comment

Wiesz co w sumie tragedii nie ma ale i tak bede musiał wkrótce wymienić krokowy od gazu i zaczyna mi pękać wąż od redutkora do krokowca. Więc przedzwonię do nich może się ustawie.

Skoro są polecani to z d**y się to nie wzięło.

Ja do tej pory jeździłem do Auto-Testu Adam Burda na al. Jana Pawła 2 37a - Nie narzekałem na typa ale ideałem majstra też raczej nie jest.

Dzięki za namiar
                    The 1st. - EJ9
                    The 2nd. - ES7
                    The 3rd. - FD7
                    The 4th. - CU2

Comment

Working...
                    X