Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LPG a silnik D16V1

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• LPG a silnik D16V1

Rozważam założenie istalcji lpg do swojej Hondy. Mam takie pytania: Jak sorawują się silniki D16V1 czy nie ma problemów po założeniu instacji lpg? Jak ze spalaniem? i serwisowaniem instalacji? Jakie instalcje polecacie i jakie mniej więcej koszty wchodzą w grę?

Mój kolega założył instalację LPG do takiego silniczka w sedanie. Instalację ma już rok i sprawuje mu się ok, chociaż na początku był problem z ustawieniem/wystrojeniem (?) tego i przez pierwsze kilometry, kiedy wszystko się układało spalała mu potworne ilości gazu. Z tego co pamiętam, wydał ponad 2000 tys na instalację.

Comment

Co rozumiesz przez "potworne ilości"? Ja w takim silniku mam lpg od 6 lat, pół roku od regeneracji parownika i wtryskiwaczy i spala mi w zimie-miasto 10-11L, w lecie miasto 9L a trasa ok 8 i uważam, że to nic nadzwyczajnego.

Comment

Heh, żeś odkopał . Na początku spalała mu ok. 18 litrów na 100 przy normalnej ,spokojniej jeździe.

Comment

Uff, no to rzeczywiście przegięcie

Comment

Sporo, sporo, ale jak wyregulował zawory i wystroili wszystko, to spadło do ok. 10 litrów.

Comment

10 litrów gazu w tym silniku to moim zdaniem duzo nie wiem czy sie oplaca zakladac skoro takie spalanie na gazie

Comment

Dużo? 10L gazu w mieście równa się 8L Pb. Oblicz sam czy się opłaca

Comment

jeśli by ci paliła 10 litrów gazu to instalacja sekwencyjna na która bys wydał ok 2500 zł bo tyle kosztuje teraz to zwróci ci po ok 18 tys km więc moim zdaniem warto

Comment

ja rok temu za instalacje zapłaciłem 2000 stag4 tylko ze jakies wtryskiwacze jedne z gorszych ale jest ok
                    zakładałem w okolicach lublina
                    a 2500 to juz jakis ful wypas chyba

Comment

Zamieszczone przez [email protected] Zobacz posta
                      ja rok temu za instalacje zapłaciłem 2000 stag4 tylko ze jakies wtryskiwacze jedne z gorszych ale jest ok
                      zakładałem w okolicach lublina
                      a 2500 to juz jakis ful wypas chyba
                      gdzie zakładałeś? jakis namiar masz? jak spalanie i eksploatacja?

Comment

u mnie na śląsku takie są ceny sekwencyjne zaczynaja sie od 2200 ale to z gorszymi podzepołami tak za 2500 zł to już masz fajna instalacje ja tyle dałem za taka instalacje
                        1.wielozawór Tomasetto
                        2.parownik tomasetto at09
                        3.wtryski Omvl
                        4.sterownik ESGI II generacji
                        i powiem ci że ta instalacja jest dość czesto zakładana do hondy civic w tym warsztacie co robiłem a robiłem w automixie w skrzyszowie bardzo dobry zakład wejdz sobie na ich strone

Comment

zakładałem w Piaskach le jakos ich nie polecam w Lublinie jest kilku co napewnoe lepiej zakładaja na na łeczoswkiej 27 (chyba) dobre by załozył a tel do iego nie mam poszukaj w necie

Comment

Ja właśnie z Lublina jestem i zakładaną miałem na ul. Rowerowej - Prima Gaz. Nie narzekam

Comment

Working...
                            X