Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coupe, a gaz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Coupe, a gaz

Witam wszystkich serdecznie. Mam zamiar nabyc Honde Civic V generacji w wersji coupe. Przegladam ogloszenia w celu znalezienia odpowiedniego dla siebie i stad bierze sie moje pytanie, czy od razu "olewac" ogloszenia jesli coupe-tka jest na gaz?? Osobiscie nie mam nic przeciwko instalacji gazowej z tym, ze nie mam pojecia jak wspolpracuje on silnikami zamieszczanymi w coupe. Czy sa zmora dla silnika, czy wrecz przeciwnie dobrze wzajemnie sie czuja?? Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam wszystkich milosnikow tej marki

każdy silnik toleruje gaz, o ile jest on dobrze dobrany i poprawnie założony. Ja osobiście uwazam, że gaz do silnika wysokoobrotowego (a takim jest hondowskie d15b7) to zło

Comment

Przy tym co spala civic to nie wiem czy jest sens ładować instalacje.
      Chyba że robisz dziennie ponad 100 km.

Comment

Zgadza się.Gaz może być potrzebny do Poloneza a nie do Hody

Comment

Witam wszystkich. Posiadam dokladnie to o czym mowicie czyli hanke 1.5 16V d15b7 95r na gazie. Mam ja okolo pol roku, instalacja ma 1.5 roku, nic zlego sie nie dzieje. Dojezdzam tym do pracy, robie okolo 50 do 65km dziennie w trybie mieszanym ( do pracy mam pseudo trase max do 100 jak mozna sie rozpedzic a potem miasto niewielkie korki ale sa ) Spalanie srednie to 9-9,5l/100km gazu. Paliwo miescilem sie w 7,5l. Mowie oczywiscie o normalnej jezdzie, wiadomo kiedy trzeba wrzucic 3-ke i pociagnac to trzeba Nie polecam tego silnika na gazie ze stozkiem, palila wtedy 10l gazu czasem wiecej zalezy jaki gaz, ja preferuje gaz statoil, wszystko jest ok, wiadomo spadek mocy jest ale niewielki. Pozdr

Comment

NIe wiem jaka jest prawda jednym gaz śmiga innym nie. pozwole sobie popatrzeć na ten problem z innego punktu widzenia. KOlega wyzej powiedzial ze jak nie jezdzi100km dziennie to nie ma sensu wkladac gazu i zgadzam sie. NIe mniej jednak dla mnie eleganckie coupe hondy z butlą gazową to tak jak żuk na alufelgach. WIem ze tego nie widac ale sama swiadomosc ze moja cupeja zasilana jest gazem mnie zniechęca. POzdrawiam.

Comment

Moje zdanie jest takie że w silnikach Hondy instalacja gazowa skraca jego żywotność.Na pewno trzeba ingerować w zawory.Jeżeli Hanka ma przebieg ponad 150 kkm to nie polecam wstawiania gazu.Koszt instalacji i tak niewiele się zwróci przy małym spalaniu benzyny.

Comment

Też odradzam, gaz do Hondek to pomyłka! Znajomy ma Eg3 zagazowana i w dodatku jest nie złym mechanikiem! Ale mimo to nie jest specjalnie zadowolony bo ciągle coś się sypie! i generalnie same problemy! A przy spalaniu 7l benzyny to po jakiego h....a ładować instalacje! Jak się chce oszczędności to trzeba kupić puszkę tico i będzie brało 4-5 litrów.
                pozdro all
                HONDA CIVIC D13B2

Comment

Dobrze piszecie brawo!!!!!!!!!!!! Gaz w tym przypadku to problemy. Posiadanie auta i jazda nim to w naszym kraju drogi gips trzeba sie z tym pogodzic takie zycie. Albo woz albo przewóz. próby na sile uczyniania jazdy tanią zle sie konczą. Gaz to moze wsadzic jakis burak do golfa III 1,8 GTrup. Jak chcesz jezdzic tanio coupeją hondy na gazie to sie nie uda. Lepiej kup nexie albo lanosa z gazem bedzie tanszy w zakupie i nowszy. Pozdro

Comment

Working...
                  X