Ze wszystkim się zgadzam. Może miałem pecha. Może teraźniejsze instalki są o niebo lepsze. To co napisał shczepcio na pewno ma wpływ na brak problemów. Mi wtedy w instalki patrzyli różni gazownicy, ale żaden nie rozwiązał problemu w 100%. Trudno, może się zraziłem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dylemat: Montować inst. gazową czy nie...
Collapse
X
-
Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
Na pewno nie w tym wozieMoże kiedyś, nie wykluczam, ale wtedy będę się radził tych co mają.
Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
mam warsztat samochodowy montujacy instalacje lpg i oczywiscie na lpg jezdze .kwestia ekonmiczna to raz ,kwestia ekologiczna to dwa.montuje instalaje do hond ale nie chofdzi w moim poscie o jakas reklame .chce tylko uswiadomic wasze instalacje zmienily sie diametralnie .nie ma co porownywac instalacji 2 gen zalozonej na samochod spelniajacy norme emisji euro4 bo sie to mija celem i nawet "zwyklego" gazu na wielopunktowy silnik nie zakladam,dlaczego?? 24msc gwarancji oznacza ze nie mam miec problemow z klientem wyznaje zasade ze lepeij czegos komus nie zagazowac niz zagazowac i potem meczyc sie z klientem niezadowolonym.fakty sa proste: kiedys 3-4 lata temu sekwencyjny wtrysk gazu fazy lotnej kosztowal okolo 4tys zlotych w porownaniu ze zwykla instalaca za 2tys zlotych roznica jest oczywista.i dlatego wielu klientów decydowalo sie na te druga tansza opcjie,mimo ze byli swiadomi ze instalacja bedzie sprawiac klopoty.Znawcy tematu doskonale wiedza ze wiekszosc silnikow hond to wielopuktowy wtrysk benzyny w 16aworowym silniku.Zalozenie do nich zwyklej instalacji tzw 2gen lub jeszcze gorzej 1gen musi po jakims czasie zaczac srawiac problemy ,slynne uszkodzenie przeplywomierzy rozerwane rury dolotowe czy brudne silniczki krokowe są zwiazane glownie z gazem strzalami w kolektor etc.
reasumujac nie ma zlych instalacji sa tylko zle zalozone i nieodpowiednie do danego typu silnika
Comment
Comment