Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

instalacja gazowa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• instalacja gazowa

Witam! Psiadam Honde civic z 2000r 1.4 16V 90km. Mam zamiar założyć gaz, tylko zależy mi zeby to wszystko idealnie pracowało. Jaką instalacje mi mozecie polecic i czy opłaca się zakładac ten BLOS. A może znacie jakąs dobrą firmę w Kielcach lub okolicy która zajmuje się montażem instalacji? Z góry dzięki za odpowiedz.

zakładaj sekwencje dobrej jakości ja kiedyś miesiąc miałm z komputerem gaz i wszystko lipa

Comment

witam, mam w hondce zwykla instalacje lpg + BLOS. Instalacja juz byla, ale BLOS-a zakladalem juz sam, jak najbardziej polecam! Naprawde dziala, koszt wszystkiego (instalacja, przesylka) to do 400zl, ale to byla dobra inwestycja. Pozdrawiam.

Comment

Czyli ten cały BLOS jest do zwykłej inastalacji gazowej a nie do sekwencji? Ja jestem nastawiony na sekwencje tylko nie wiem jaką bo jest duża rozbieżnośc cenowa. Cennik warsztatu w którym mam zamiar załozyc gaz:

Cennik intalacji gazowych Typ poiazdu/instalacji Cena PLN
        Gaźnikowy 1000 - 1800
        Z wtryskiem jednopunktowym bez katalizatora 1100 - 2000
        Z wtryskiem jednopunktowym z katalizatorem 1100 - 2500
        Z wtryskiem wielopunktowym bez katalizatora 1300 - 2000
        Z wtryskiem wielopunktowym z katalizatorem 1500 - 2500
        Instalacja na wtrysku gazu - LOVATO FAST 3200 - 5000
        Instalacja na wtrysku gazu - SEQUENT BRC 3500 - 11000
        Instalacja na wtrysku gazu - SEQUENT 24 BRC 3200 - 4000
        Instalacja na wtrysku gazu - SEQUENT 56 BRC 4200 - 6000

Która by była najodpowiedniejsza waszym zdaniem???

Comment

sekwencja na wielopunktowych 2700 zł rok temu płaciłem

Comment

Zamieszczone przez bxumm
            sekwencja na wielopunktowych 2700 zł rok temu płaciłem
            I jak po roku jazdy?? Jakies problemy miałes, czy raczej wszystko hula jak na benzynie??
            A czy do mojego silnika tez wielopunktowy zakładac?? Silnik 1.4is 90km.

Comment

chodzi bez zarzutu do tej pory, małe problemy na początku z powodu że nie miałem czasu wyregulować. Śmiga jak na benzynie, brak osłabienia, niemal niema różnicy

Comment

Zamieszczone przez bxumm
                chodzi bez zarzutu do tej pory, małe problemy na początku z powodu że nie miałem czasu wyregulować. Śmiga jak na benzynie, brak osłabienia, niemal niema różnicy
                Zazdroszczę ja na swojej jezdziłem 3 miesiące i teraz jak ktoś mi zapłaci za zdemontowanie to ma gratis sekwencję. ;-)

Comment

Zamieszczone przez bxumm
                  Mam nadzieje że u mnie również to się sprawdzi i będzie wszystko grało. Przekonam się o tym juz jutro jak odbiore auto.

Comment

No to przemo daj znać jak autko śmiga i jaką instalacje założyłeś ;-)

Comment

aha ja mam założony w CZAKRAMIE firmy BRC

Comment

I już po wszystkim, honda zagazowana! sterownik firmy AC reszta Tomasetto. Pierwsze wrażenie bardzo dobre, chodzi jak na benzynie, wkręca się troszke szybciej na obroty ale to raczej zasługa wymiany swiec bo tamte były w opłakanym stanie. Zobaczymy jak to bedzie smigało.

Comment

Najlepszy Gaz To Silniki 3 - 4 cylindrowe BRC Sequent 24 koszt od 2500-2700 to zależy gdzie się robi. Wiadomo, ze w Warszawie drogo a np. Łomża już taniej. Jeśli chodzi o obroty czy inne sprawy - silniczek krokowy wyczyścić, zmienić świece na NGK, filtr powietrza, oleju i sam olej, Filtr paliwa, sprawdzić na mierniku alternator (oraz pasek czy się nie ślizga). Jeśli chcecie podnieść moc silnika najlepsi są Grabowski i Chojnacki sporo o nich w necie poszperajcie Filtr stożkowy odradzam, strumienice odradzam, chip do 1,4 75 i 90KM odradzam szkoda kasy a wzrost tylko o 5%. Ceramizer warto wydać te 50zł.

Comment

Working...
                          X