Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

instalacja LPG silnik 1.4 z 1998 r

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• instalacja LPG silnik 1.4 z 1998 r

posiadam honde 1.4 z 1998 r i zastanawiam się nad instalacją lpg. prosiłbym o porade jak te motory sie sprawdzają w gazie

A jakie kolego dokładnie motory ??? Oznaczenie silnika proszę

Druga sprawa - regulamin forum i dział "przedstaw się " kilka słow o sobie nie zaszkodzi tam napisać.
    Last edited by Gość; 05-06-2009, 22:12.

silnik D14A7

Comment

Dołączam się do pytania. Mam taki sam silnik czyli D14A7. Dodam ze jest tam plastikowy kolektor ssący, i tego się obawiam, bo słyszałem że z tym bywają problemy.

Comment

kolektor napewno trzeba wymienić a możesz napisać ile koni ma ten motor 75 czy 90

Comment

nie trzeba zadnego kolektora wymieniac instalacja lpg tylko sekwencja do tego silnika trzxeba pamietac o wymianie swiec regulaji zaworów co 15 tys i czyszczeniu listwy wtryskowej

Comment

kolektor wymieniamy tylko jak jest z tworzywa przy lpg

Comment

jak to do lpg nie trzeba wymieniać plastikowego kolektora?

Comment

a po co??
                wymienić musisz jeżeli założysz instalacje mieszalnikową....
                jak sekwencja to nie wymieniasz,zostaje z ,,plastikowy,,
                przy obecnych cenach sekwencji nie opłaca się zakładać ,,mieszalnikowej,,
                pozdrawiam
                rafał

Comment

Ciekawy temat... a teraz pytanie do profesjonalistów- jakiej firmy najlepiej ta sekwencja? Słyszałem że dobry jest BRC, czy Stag... Taki silnik ja wyżej to pewnie na sekwencji średnio z 8 litrów będzie spalał...

Comment

Stag 300 ... Ja mam 200 i to już jest starsza konstrukcja, 250 miał lepszą obudowę komputera gazu, a 300 ponoć już całkiem spoko ... Okiem bardzo dobrego fachowca którego bardzo dłuuuugo szukałem

Comment

czyli co? Jak bym chciał instalację mieszalnikową czyli 2gen. to musiał bym wymienic kolektor na metalowy. A przy sekwencji może zostac plastikowy? I jeszcze jedno. Sekwencja pewnie troche lepiej chodzi i mniej pali, ale jak ma sie do tego awaryjmośc układu? czy przypadkiem mieszalnikowe nie są mniej awaryjne? Moj silnik D14A7 ma nominalnie 75KM (ale jest odmulony ściągnięta zwężka i ma 90 KM)
                      Last edited by Gość; 11-06-2009, 10:26.

Comment

Tak, przy sekwencji zostaje plastikowy. Chyba nie ma reguły które są mniej lub bardziej awaryjne - byle tylko dobry szpec zamontował i wiedział co robi, a na pewno będzie dobrze
                        Jeszcze kto chce może zerknąć tu :

Comment

Working...
                        X