Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lpg pierwsza instalacja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• lpg pierwsza instalacja

witam posiadam honde 1.5 16v z 1992 r chcialbym wlazyc gaz tylko niewiem jaki najlepiej zalozyc moze ktos doradzi
    Last edited by Gość; 29-05-2009, 01:04. Powód: regulamin

Więcej problemów niż pożytku z LPG w Hondach, mam i odradzam.

Podaj kolego argumentacje swojej opinii.

Comment

Najlepiej sekwencje, ale jest najdroższa. W sekwencji masz bardziej zbliżony podział mocy do benzyny. Autko będzie lepiej jeździło i mniej spalało

Comment

Futerko: a skąd wiesz ze kolega nie ma silnika d15b3 na gaźniku ? wtedy sekwencja nie ruszy

mata24: podaj typ silnika

Comment

Po pierwsze kolego pierwszy post w dziale przedstaw się.. heh
          po 2 masz całkiem podobny nick do mojego, ale to nie problem :P
          a po 3 zależy ile masz kasy na założenie gazu.
          Ja osobiście mam jak najbardziej zwykłą instalacje i bardzo sobie chwale, spalanie rowniez groszowe. Pozdrawiam

Comment

nie radze gazu do tego silnika, ja chcialem jezdzic za grosze i zalozylem gaz i ciagle cos sie psulo, ciagle jezdzilem po mechanikach jakies regulacje, uszczelke mi pare razy wydmuchalo itd az w koncu musialem silnik wymienic i od tej pory zadnych problemow. Nie wiem jak z sekwencyjnym gazem ale jezeli nie masz pelnego wtrysku d15b7 to nie zalozysz sekwencji.

Comment

jezeli masz pełny wtrysk to polecam sekwencje ja jezdze i nic sie nie dzieje,spalanie to niecale 8l a przy tej cenie gazu to ok 12zl na 100km
              Ja jestem zadowolony,choc tez nie bylem pewny czy zakladac gaz czy jezdzic na benzynie.

Comment

Working...
              X