Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gaz w civicu 1.6Ls tylko problem jaki???zwykły czy sekwencja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gaz w civicu 1.6Ls tylko problem jaki???zwykły czy sekwencja

Witam,planuje założyć do civica 1.6ls 16v z 96Roku gaz tylko mam problem jaką instalacje założyć zwykłą czy sekwencje?????

Witam, ja mam honde z 93r. Jezeli chodzi o caloksztalt gazu to wyglada to mowiac krotko tak: jezeli sie dba to jest taniej i bezproblemowo. Ja polecalbym sekwencje, zawsze to mniej "pracy", samo przelacza sie na LPG i podobo spadek mocy mniejszy. Ja mam zwykla instalacje i zalozonego BLOS-a, bez tego gaz naprawde zamula auto. Mysle, ze to lepsze rozwiazanie, choc oczywiscie drozsze, przy LPG i tak wroca sie koszty, co prawda zalecy ile jezdzisz. Ja jezdze dosc sporo, a na 100km kilkanascie zlotych zostaje w kieszeni, po kilku dniach juz jest np. na wymiane swiec pozdro

Comment

lepsze rozwiazanie - czyli sekwencja*

Comment

Jaki masz kolektor, plastikowy czy metalowy?

Ja do civica 1.4iS z 96r z metalowym kolektorem założyłem instalację II generacji (1800zł) i od roku i 27tys. km śmigam bez problemu.

Comment

sekwencja ma jeden minus, pali do cholery paliwa w zimie, nieraz trzeba przejechać parę ładnych kilometrów żeby się przełączył na gaz, ale spadku na mocy niemal nie odczuwasz, właściwie nie odczułem do tej pory...

Comment

Working...
          X