Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.4i i sekwencja - czy jest sens modowac?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 1.4i i sekwencja - czy jest sens modowac?

witam,
    mam civica 5d 1.4i z zalozona sekwencja. czy przy gazie jest sens robic odmulenie (zwerzka) + dolot ze storzkiem + kolektor wylotowy 421 + caly wydech. gaz by pozostal do jazdy eko, a na benzynce mozna by juz troszke wiecej przydepnac...

Wywalić zwężkę jak najbardziej - proporcjonalnie najmniejszy wydatek a najwięcej poczujesz, nawet na gazie różnica powinna być zauważalna. Reszta jak kto lubi i ile ma pieniędzy

Comment

no wlasnie co do reszty sie zastanawiam czy jest sens, bo koszty to jakies juz sa, czy efekt bedzie zauwazalny...? poza lansem ofcoz :-P z 10 koni na dolocie i wylocie sie zyska?

Comment

Ciężko określić, ale dycha z kompletnego dolot-wydech to według mnie górna granica.
        Pamiętaj, że głośny wydech dodaje wizualnie +30

Comment

heh a wydech wlasnie raczej jakis w miare mozliwosci cichy chcialbym wrzucic...
          mowic kompletny dolot masz na mysli rowniez wymiane kolektora, przepustnicy itd czy sama rura i storzek na dolocie by starczyly? w sumie to na poprawie momentu w dolnym zakresie obrotow mi zalezy, bo z tym slabiutko...
          Last edited by BeatleJohn; 20-05-2009, 15:17.

Comment

Jeżeli zależy ci na dolnym zakresie obrotów to zmień kolektor wydechowy na 4-2-1 (zamiast żeliwnej serii 4-1) to powinno poprawić elastyczność w niższych partiach obrotów. Opcja najtańsza to seryjny kolektor z d16z6 lub d16y8, opcja nieco droższa ale za to więcej punktów lansu to kolektor z ebay/allegro

Ale najpierw zwężka OUT!

Comment

Zamieszczone przez twizzter Zobacz posta
              Wywalić zwężkę jak najbardziej
              mam pytanie odn. tej zwerzki, dlaczego w przypadku silnika d14a7 po jej wywaleniu trzeba pakowac ta gruba metalowa szczelke zamiast papierowej? czy na prawde ma to znaczenie powiedzmy przy jednoczesnym zakladaniu dolotu ze storzkiem, ktory tez jakas swoja dlugosc ma?

Comment

Working...
              X