Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalacja gazowa i immobiliser

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Instalacja gazowa i immobiliser

Witam. Kupilem Honde Civic 2000 r 1.4 silnik. Mam pytanie: czy oplaca sie zalozyc w hondzie gaz ? czy to nie zaszkodzi silnikowi ?, poniewaz slyszalem juz rozne wersje... I jeszcze jedno. Jak wylaczam samochod to ze 4 razy mrygra mi zielony kluczyk i czy to jest immobiliser czy cos innego ? pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz

Ja założyłem gaz i mi się opłaca. Serce tak nie boli gdy tankuje do pełna za 60 zł gazu a nie 100 benzyny. z miesięcznej wypłaty zostaje więcej

Comment

ja mam civice z 94 i tez niedawno zalozylem gaz!!! puki co jestem zadowolony bo mniej pieniazkow wydaje na paliwo!!! pali mi jakies 9l/100km srednio!!!! szczerze mowiac doszedlem do wnisku ze nie jest to samochod ktorym bede jezdzil sto lat i nie ma sie co czarowac tylko zakladac gaz i tanio jezdzic!!! jak obliczylem to po pol roku mi sie zwroci przy moich przebiegach ok. 2000 na miesiac!!!!

Comment

Zamieszczone przez Van Nistelrooy
        Jak wylaczam samochod to ze 4 razy mrygra mi zielony kluczyk
        Tak to kontrolka imobilizera. Miga zawsze po wyłączeniu zapłonu.
        Pozdrawiam

Comment

Slyszalem jak wachowiec mowil ze zakladanie gazu do wersji V-Tec jest ryzykowne, V-tec zle reaguje na nadmierną ilosc gazu w komorze spalania... Chyba ze wtryski gazu są odpowiednio wyregulowane i nadmierna ilosc gazu nie jest wtryskiwana do komory spalania... Lepiej wtedy to wszystko zgrac odpowiednio w sprawdzonym i pewnym warsztacie zajmującym sie zakladaniem inst. gazowej i dopiero wtedy mozna byc spokojnym i nie martwic sie o silnik :-> Wtedy jest Ok.

Pozdrawiam

Comment

Working...
          X