Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gaz w 1.3 16v 95 prosze o opinie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• gaz w 1.3 16v 95 prosze o opinie

chce załorzyć gas do swojej hondy civic ale słyszałem wiele opini i nie wiem czym sie kierować czy opłaca sie zakładać gaż (według mnie tak) ale czy to nie bedzie stwarzało innych problemów???? instalacja kosztyje 1100zł ale nie wiem czy auto bedzie bobrze chodziło na tym gazie???? prosze o porade

witam, ja mam honde 1,5 z 93r. Juz gdy ja kupilem miala instalacje, mialem przez gaz problemy, ale nie sa to rzeczy nie do usuniecia i jezeli tylko bedziesz od czasu do czasu NIE oszczedzal na benzynie to problemu nie bedzie. Jednym z nich bylo falowanie wolnych obrotow, tak jezdzic sie nie da-ale problem okazal sie latwy do usuniecia-wystarczylo odpiac na kilka mint akumlator (komputer sie zresetowal) i po sprawie. W weekend za 40 zl przejechalem dokladnie 193km, czyli calkiem DOBRZE :-D Balem sie o utrate mocy przez gaz, ale jutro montuje BLOS-a i nawet jesli to utrata bedzie minimalna. Jezeli tylko bedziesz dbal o ta (regulacja, czestsza wymiana swiec itd) to spooooro zaoszczedzisz, a zadowolenie z wiekszej ilosci przejechanych kilometrow bedzie spoore ;-) mam nadzieje, ze Ci pomoglem choc troche. Pozrdo

Comment

wszystko zalezy ile kilosow robisz miesiecznie bo tak ja moja hondzia robi maks 450km kompletnie sie ni kalkuluje a co do samej instalacji sa ludzie ktorzy sa zwolennikami a sa i przeciwnicy ja jeste przeciw falujace oborty,czestrze regulacje, wymiana swiec ,filtrow itd to sa koszty ktorcyh praktycznie nie doliczamy a trzeba z ato placic jesli chce sie jezdzic w miare spokojnie na gazie! decyzja nalzey do ciebie ale nie rob kalkulacji na podstawie tylko splania ale i ksoztow obslugi po zalozeniu gazu fakt ze tansy gaz jest !!
      a napisz ile ci pali twoja honda bo domyslam sie ze masz 75 kucy pod maska??
      pzdr

Comment

wiesz cnickers masz czesciowo racje - gdy bym tez przejezdzal taka ilosc km na miesiac jak Ty nigdy nie pomyslalbym o montazu gazu, bo i poco???? ja mialem juz instalacje, okazalo sie to dla mnie b. dobrym rozwiazaniem ;-) od wrzesnia przejechalem nia juz prawie 10 tys. km, tak wiec malo nie jezdze. Miesiecznie zaoszczedzam na np. wymiane oleju, a inne czesci gazik "odpracuje" i to nawet dosc szybko ;-) oczywiscie jezeli duuuuzo jezdzimy. Pozdro

Comment

spoko ja tylko napisalem swoja opinie wychodze z zalozenia ze kazdy ma tu swoja racje

Comment

witam
            ja miałem założoną instalację i własnie sie jej pozbywam moja honia za nic w świecie nie chciała na tym jeździć no i spory spadek mocy, stanowczo odradzam

Comment

Wg.mnie gaz w wysoko obrotowych silnikach to nieporozumienie, a w zwiąku z tym same kłopoty . Ja jestem przeciwnikiem gazu i nikomu nie radzę go zakładać, a większość moich znajomych nażeka .
              Last edited by Gość; 09-03-2009, 15:23. Powód: Edycja ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

jak najbardziej odradzam gaz w honi to same pasmo nieszczęść i zmartwień mam gaz już ponad dwa lata i nie było dnia żebym objechał i było wszystko ok w sensie ze odpali nie zgaśnie czy inne nieszczesia stanowczo nie.

Comment

Ja też jestem przeciwnikiem gazu, szczególnie w Hondach z VTECiem. Ale słyszałem, że 1.3 to nawet warto zagazować, bo pali dużo benzyny (w końcu to gaźnik).

Comment

d13b3 nie nadaja sie do gazu sa pozniej problemy z nim,znam to z autopsji,

Comment

Mam 1.3 w gazie i też nie jestem tym rozwiązaniem zachwycony... CO prawda ja nie montowałem instalacji i nie wiem co to za urządzenie i kto je zakładał, ale po zachowaniu się Hanki na gazie twierdzę że jakiś dureń... Honda zalezy od dnia - czasem pięknie, czasem nie trzyma obrotów i gaśnie... Dlatego 90% przebiegu jaki robię jest kręcone na benzynie... Nic tak nie denerwuje jak niepewność, czy zgaśnie czy nie...
                      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Nie wiem co wy macie za instalację w tych waszych hondach ale ja kupiłem auto za 7 stowek silnik 1.3 na gazniku z instalacja gazową brc i auto odpala i na samym gazie i na benzynie trzyma równe obroty nie faluje jedzie tak samo na benzynie jak i na gazie tylko skrecilem dawkę gazu ze względów na ekonomię glupot typu honda nie nadaje sie do gazu to nawet nie słucham bo każde auto bedzie na nim chodziło kwestia dobrej instalacji i osoby która ja zamontuje i wystroi do silnika

Comment

Working...
                        X