Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX 1.8 141 KM 2012r. LPG?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic IX 1.8 141 KM 2012r. LPG?

Witajcie,

kupiłam właśnie Hondę Civic IX 1.8 141 KM z 2012r. chcę do niej założyć instalację gazową i nie wiem na co się zdecydować, jedni polecają STAGA, inni BRC, kolejni LANDIRENZO.... co wybrać...??? doradźcie proszę...
    Pozdrawiam
    Magda

Zamieszczone przez madziulaaa88 Zobacz posta
    Witajcie,

kupiłam właśnie Hondę Civic IX 1.8 141 KM z 2012r. chcę do niej założyć instalację gazową i nie wiem na co się zdecydować, jedni polecają STAGA, inni BRC, kolejni LANDIRENZO.... co wybrać...??? doradźcie proszę...
    Pozdrawiam
    Magda
    Najpierw zacznij od wybrania warsztatu, w którym mogliby założyć lpg. Kryteria to opinie https://lpg-forum.pl/warsztaty-polecane.html, następnie czy mają doświadczenie w montażu lpg do tego modelu. Marka komponentów nie ma tu tak dużego znaczenia jak fachowość montażu i wystrojenia instalacji.

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
      Marka komponentów nie ma tu tak dużego znaczenia
      Wtryski są delikatne,trzeba zainwestować w dobre.

Comment

Napisz z jakiego rejonu jesteś.
        Forum lpg pomoże wybrać dobry zakład w okolicy.

Comment

Ja chciałem pełny wlew pod klapką i znalazłem taki 500km od domu Jestem bardzo zadowolony z intalacji.

Comment

ja już za dwa miesiące pojadę po taki wlew 300km ale wiem że warto

Comment

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
              chciałem pełny wlew pod klapką
              A jaki to jest "pełny" ?

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                A jaki to jest "pełny" ?
                Taki do którego od razu wkładasz pistolet, bez dokręcania końcówki. Ciekawy jestem jak on się mieści, ale może jest to możliwe.

Comment

No ale sama końcówka to jest przecież tak na prawdę wlewka tylko wykorzystana jako przedłużka.
                  Nie można było jej zamontować zamiast jechać pół świata?

Comment

500km to nie pół świata. Wolę poświęcić jeden dzień więcej i za każdym razem wygodniej tankować niż wkręcać i wykręcać za każdym tankowaniem. Mam więcej czasu na myślenie jak niszczę silnik eko olejami

Comment

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
                      za każdym razem wygodniej tankować niż wkręcać i wykręcać za każdym tankowaniem.
                      Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                      No ale sama końcówka to jest przecież tak na prawdę WLEWKA tylko wykorzystana jako przedłużka.
                      Nie można było jej ZAMONTOWAĆ zamiast jechać pół świata?
                      Zamontować = wpuścić > przykręcić na stałe
                      Pytam bo nie wiem jakie tam możliwości są.
                      Last edited by m26; 30-08-2018, 10:56.

Comment

Teoretycznie (wg. 99% warsztatów) nie da się tego zrobić bo jest za mało miejsca i plastik wszędzie. Zamontować wlew, bez tej WLEWKI czy jak to tam nazywasz, to nie problem. Tyle że za każdym razem trzeba to przykręcać przed tankowaniem i odkręcać po tankowaniu bo nie zamkniesz klapki. Jak chcesz mieć to "na stałe" i odkręcać tylko w przypadku tankowania noPb to już jest problem. Ja chciałem i jak się okazało - da się. Trzeba tylko chcieć i nie robić "na sztukę".

Comment

Jak już będziesz miał, to wrzuć fotkę dla potomnych. Chętnie zobaczę jak to zmieścili. Chociaż dla mnie jak montowałem, to priorytetem była jakość montażu i ustawień, ale może nadszedł czas, aby przerobić wlew.

Comment

Połączyłem te oba wymagania w jednym warsztacie Instalacja działa perfekcyjnie. Jak będę w domu to mogę zrobić foto inne niż podczas tankowania. Jednak jak ktoś chce to i na forum LPG znajdzie.

IMG_0249.jpg

Comment

Czyli masz to co napisałem ,czyli coś takiego
                              zbxvMG.jpg
                              ale bez dokładania jednego elementu.Wtedy zostaje sama wlewka,czyli to
                              wlew-gazu-tomasetto_934.jpg
                              wpuszczone do wnętrza ,z przewodem przykręconym bezpośrednio,ew. na krótkim "kiju" jeśli jest problem z przysłonięciem korka.
                              Dlatego moje zdziwienie że szmat drogi a robota standardowa.
                              Last edited by m26; 30-08-2018, 15:59.

Comment

Working...
                              X