Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przekładka instalacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przekładka instalacji

Witam, temat wygląda następująco. Posiadam civica z instalacją gazową i accorda bez instalacji gazowej. Chcę ins gaz z civica przełożyć do accorda. Jak to wygląda od strony prawnej, dodatkowo będzie ewentualnie trzeba założyć nową butlę bo ta w civicu skończyła się.

Jak to wygląda w papiergologi?

Żaden szanujący się zakład nie będzie chciał tego przekładać albo wystawiać faktury. Jeżeli chcesz na legalu to musisz znaleźć podrzędny zakład który wystawi na to papiery za opłatą oczywiście. Możesz poprostu przełożyć i jeździć. W razie wypadku jesteś jednak na straconej pozycji.
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
      Jeżeli chcesz na legalu to musisz znaleźć podrzędny zakład który wystawi na to papiery za opłatą oczywiście.
      A i to nie będzie do końca legal tylko przekręt.
      Od 2005 roku jest zakaz montowania używek.

Comment

No ok a nie moze dac nowej butli a zostawic tylko stary sterowownik i wtryskiwacze ?? Te elementy sa chyba najdrozsze w calej instalacji,procz montazu .

Comment

Wszystko można,ale też nie na legalu. Przepis mówi że te rzeczy moża montować tylko jeden raz.
          Raczej nie znajdziesz gazownika który się "podłoży" i zrobi papiery,bo to jest kara i utrata uprawnień.
          Urzędy są w tej kwestii nieugięte i nie tylko w tej.
          Możesz sam przerobić nawet nówkę auto na "kratkę", zdemontujesz kanapę pasy itd. zrobisz przegląd,dostaniesz bez problemu wpis do dowodu.
          A jak na drugi dzień Ci się odwidzi ,to na osobówkę przerabia już firma a nie Ty ale zakłada pasy ze sklepu ,bo te Twoje juź były używane-chociaż wcale nie były...

Edit. jak chcesz zaoszczędzić a potrafisz sam coś podlubać,to daj sobie założyć najparszywszą instalkę parownikową, a potem podmienisz sobie parownik na wtrysk. Potem nikt już nie wnika co tam masz a w rejestrze masz autentyczny wpis z numerem butli i spokój na 10 lat.
          Last edited by m26; 16-08-2018, 09:24.

Comment

Panowie dzięki, wiem na czym stoję. Zakład za przełożenie powiedział mi 8 stów, ale nie zapytałem właśnie o papiery.

Tak czy siak m26 dzięki za cenną radę. Dwóch lewych rąk nie mam

Comment

Working...
            X