Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie LPG warto do Hondy City?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie LPG warto do Hondy City?

Cześć! Z góry przepraszam, że zadaję tutaj to pytanie, bo mam Hondę City a nic Civic, ale nie mogłem znaleźć innego miejsca.
    mam auto od nowośći, było i jest ciągle servisowane, generalnie w świetnym stanie. chciałbym w nim założyć instalację lpg i nie do końca wiem jak przygotować do tego auto, co należy sprawdzić, może wymienić? druga sprawa dotyczy instalacji, jaką polecacie? zależy mi na jakiejś znanej ze względu na to, że w razie co zawsze można znaleźć do niej części. pomożecie?

Pierwszy wpis w dziale powitań nie w dziale technicznym Regulamin pkt 2. Nie pomijamy Regulaminów przy rejestracji.
    Last edited by rambo7; 04-04-2017, 14:24. Powód: Regulamin.

Wejdź na lpg forum, znajdź w swojej okolicy polecane warsztaty i konkretnych instalatorów. Oni powiedzą Ci jaka instalacja wg nich sprawdzi się najlepiej w tym silniku, a także co ewentualnie wcześniej musisz zrobić/sprawdzić przy samochodzie.

Comment

Witaj,

Na początek proszę podaj informacje dotyczące pojemności i mocy silnika
      EX Civic FN1
      EX Civic ED7
      EX Civic EP2
      EX Civic FD7 FL
      EX Civic FN2
      EX Civic FG1
      EX Civic FD7
      EX Civic EM2
      EX Accord CL3
      EX Accord CG8
      EX Civic MB6
      EX Civic MB4
      EX Civic MB2

Comment

Zamieszczone przez rob1_s Zobacz posta
        Wejdź na lpg forum, znajdź w swojej okolicy polecane warsztaty i konkretnych instalatorów. Oni powiedzą Ci jaka instalacja wg nich sprawdzi się najlepiej w tym silniku, a także co ewentualnie wcześniej musisz zrobić/sprawdzić przy samochodzie.
        nie, nie, nie. lpg-forum dpwada ze względu na to, że czytająć mam wrażenie, że osoba, która nie zna się zbytnio na instalacjeach jest od razu atakowana. także to nie forum dla laików szukających pomocy. poza tym po przecztaniu opinii o warsztatach wychodzi na to, że co do wielu warsztatów opinie pozytywne i negatywne są na równi, więc tym bardziej ciężko wybrać, bo nie wiadomo co jest prawdą a co nie

Comment

Zamieszczone przez Irbis Zobacz posta
          Witaj,

Na początek proszę podaj informacje dotyczące pojemności i mocy silnika
          Honda City 1.3 83 KM

Comment

myślałeś już nad jakimś sprzętem? zastanawiałeś się co wybrać?

Comment

Pytanie czy warto zakładać LPG..
              Szacowany przebieg roczny?
              Szacowany okres użytkowania?
              Trzeba na początek policzyć po jakim czasie/przebiegu zwróci się montaż LPG.
              EX Civic FN1
              EX Civic ED7
              EX Civic EP2
              EX Civic FD7 FL
              EX Civic FN2
              EX Civic FG1
              EX Civic FD7
              EX Civic EM2
              EX Accord CL3
              EX Accord CG8
              EX Civic MB6
              EX Civic MB4
              EX Civic MB2

Comment

trochę czytałem i nie wiem na co się zdecydować. nie wiem co lepsze, czy zestawy czy kompletowanie instalacji

dlatego też szukam pomocy na forum u specjalistów
                Last edited by markow71; 06-04-2017, 13:27. Powód: złączenie postów

Comment

Niewielka pojemność i moc..
                  Kilka instalacji lpg przerobilem w Hondzie.
                  Najlepiej sprawowała się instalacja oparta na sterowniku STAG 4 QBOX +.
                  Do tego wtryskiwacze niezależne Hana (dobór odpowiedni do mocy) oraz reduktor "Zavoli Zeta N" w Twoim przypadku, butla w kole, wlew pod klapka.
                  Odpowiednie strojenie i zastosowanie węży o optymalnej długości i będziesz zadowolony.
                  EX Civic FN1
                  EX Civic ED7
                  EX Civic EP2
                  EX Civic FD7 FL
                  EX Civic FN2
                  EX Civic FG1
                  EX Civic FD7
                  EX Civic EM2
                  EX Accord CL3
                  EX Accord CG8
                  EX Civic MB6
                  EX Civic MB4
                  EX Civic MB2

Comment

a w jakim aucie masz taką (czy podobną) instalację?

Comment

generalnie to zastanawiam się jeszcze między Lovato a Stagiem z baracudami. Macie jakieś doświadczenie? opinie?

Comment

Stag do Twojego auta zdecydowanie lepiej pasuje. Ale wiesz,ja de facto nie jeste specjalistą i nie chcę się wypowiadać jak znawca. stag nie pwoinien mieć wielkiej ceny, ale yteż jakość dobra

Comment

potwierdzam STAG jest naprawdę dobrą zaawansowaną instalacją, jeździłem kiedyś na takiej i złego słowa nie powiem. To był sterownik STAG 3 ISA2.
                          4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                          Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                          https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

a co do montażu, to u kogo w moich stronach najlepiej się odezwać? macie swoich sprawdzonych montażystów, których polecacie z doświadczenia? zależy mi na warsztacie, który ma doświadczenie, pracował ze hondą i nie będzie problemu z montazem

Comment

ja robiłem montaż w egp i jestem zadowolony. niżej wysyłam Ci link do wątku

Cześć! Z góry przepraszam, że zadaję tutaj to pytanie, bo mam Hondę City a nic Civic, ale nie mogłem znaleźć innego miejsca. mam auto od nowośći, było i jest ciągle servisowane, generalnie w świetnym stanie. chciałbym w nim założyć instalację lpg i nie do końca wiem jak przygotować do tego auto, co należy sprawdzić, może wymienić? druga sprawa dotyczy instalacji, jaką polecacie? zależy mi na jakiejś znanej ze względu na to, że w razie co zawsze można znaleźć do niej części. pomożecie?

Comment

Working...
                              X