Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gasnące diody poziomu LPG instalacji BRC 32

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• gasnące diody poziomu LPG instalacji BRC 32

cześć, jak szybko gasną wam diody na kontrolce poziomu gazu? Ja świeżynka jeśli chodzi o gaz. Pierwsze pełne tankowanie 33l.
    Na razie jedna dioda zgasła po 70km, palą się 3
    druga zgasła po 140km, palą się dwie.
    Dalej jeszcze nie wiem bo przejechałem dość oszczędnie 170 km.
    Jak to jest u Was również w innych instalacjach?

Przez pierwsze trzy zbiorniki wyjezdzone powinno sie wszystko ulożyć. Spalanie i wielozawór na butli.Jeżeli masz możluwość zorientuj się która stacja w okolicy ma dobry gaz i tam tankuj.U mnie niestety jest zawieszony pływak w zbiorniku i pala się wszystkie długo a potem przeskakuje na jedną.

Comment

W programie Seqentów jest opcja procentowego podziału zbiornika i wyboru kiedy która dioda ma się świecić.
      Masz pewnie ustawienie domyślne i tak jest dobrze.
      Last edited by m26; 01-03-2017, 10:10.

Comment

benzynę zawsze tankowałem na Shell lub Statoil i nigdy nie miałem problemu, z LPG też tak planuje :-)
        Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
        Przez pierwsze trzy zbiorniki wyjezdzone powinno sie wszystko ulożyć. Spalanie i wielozawór na butli.Jeżeli masz możluwość zorientuj się która stacja w okolicy ma dobry gaz i tam tankuj.U mnie niestety jest zawieszony pływak w zbiorniku i pala się wszystkie długo a potem przeskakuje na jedną.

Comment

Akurat o shellu mam bardzo dobre zdanie.
          Sam tam tankuję i jeszcze się nie zawiodłem.
          Zatankuj 3 razy na shell.
          Potem 3 razy na statoil i wyrobisz sobie zdanie który lepszy gaz. Mam na myśli spalanie i dynamikę.
          Last edited by luzny41; 01-03-2017, 10:12.

Comment

Przykładanie nadmiernej wagi do lampek od poziomu gazu prowadzi na manowce.
            Po jakimś czasie i tak będą źle pokazywały.

Praktyka uczy że najlepiej jeździć i patrzeć na przejechane kilometry.
            Ale jak ktoś z was chce marnować czas na zabawę w ustawianie progów załączania sie diodek to życzę wytrwałości.

Comment

Ja walczylem z tym w poprzednim aucie ktore mialo BRC 24 i sie poddalem.
              Teraz mam BRC 32 w Civie i olewam kompletnie te diody, bo one zyja wlasnym zyciem.
              Jak zblizam sie do 500km na zbiorniku gazu to tankuje i tyle.

Comment

Zamieszczone przez Thomas Zobacz posta
                Ja walczylem z tym w poprzednim aucie ktore mialo BRC 24 i sie poddalem.
                Teraz mam BRC 32 w Civie i olewam kompletnie te diody, bo one zyja wlasnym zyciem.
                Jak zblizam sie do 500km na zbiorniku gazu to tankuje i tyle.
                na jakim zbiorniku LPG robisz 500km?!

Comment

U mnie w d14a4 miałem instalację Stag jedną z bardziej podstawowych, założoną przez poprzedniego właściciela i tak ta Hanka jeździła kilka lat na tym.
                  Na pełnym zbiorniku (wchodziło ok 33l-35l) robiłem od 420 do nawet 480km. W międzyczasie miałem robioną listwę zaworową, wymiana filtrów to standard i wymianę lambdy. Także interes opłacalny był. Co do diod to miałem 2 razy ustawiany poziom, ale i tak świeciły jak chciały. Najczęściej do 50km-80km 4, a zaraz po tym od 100 czasem 120 już 3 świeciły a od ok 180km już tylko jedna i tak do "końca" butli.

Comment

Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz posta
                    na jakim zbiorniku LPG robisz 500km?!
                    Do schowka w Tourerze weszło 60 litrów Stako - bez przeróbek podłogi.

Comment

a jak się sprawdza instalacja BRC?? Bo chciałem kupić auto i zamontować tam gaz i właśnie znajomy mi polecał taką instalację, bo sam ma i sobie chwali. Ale wiadomo na jednej opinii nie zawsze można budować zaufania.

Comment

Zamieszczone przez owadinio Zobacz posta
                        a jak się sprawdza instalacja BRC??
                        Wyśmienicie.Ma wszystko co potrzebne,dobre wtryskiwacze,sarwis prawie wszędzie,cena za górną półkę niewiele wyższa niż za badziewie.

Comment

Ja tez poki co jestem zadowolony, ale zrobilem dopiero ok 10 tys km, wiec za krotko na konkretniejsza opinie. Ale na razie nic sie nie dzieje.

Comment

gaz brc 32

witam
                            zastanawiam się nad założeniem gazu do mojej hondy BRC Sequent 32-jak wam się sprawuje gaz czy sa jakies problemy i ile gazu spala
                            czy to prawda że podczas wysokich obrotów odcina gaz i przełącza na benzynę

Comment

Mi spala ok 9 litrow gazu w trybie miasto/trasa 30/70.
                              Minimalnie na trasie mialem 7,8 litrow gazu na trasie 400 km - autostrady z predkosciami 120-130 km/h.
                              Spalania ze 100% miasta nie podam, bo nie testowalem w takich warunkach.

Problemow brak, dotrysku benzyny nie mam z tego co kojarze. Nic sie nie dzieje, kreci sie od 5-6 tys normalnie, roznicy w dynamice nie odczulem.
                              200 km/h polecial na LPG wiec tez bez tragedii

Comment

Working...
                              X